"You're going down, Army Barbie" - Private Jeter
Kuvaus: Megan Valentine (Jessica Simpson) on Hollywoodin ja sitä kautta koko maailman rakastama näyttelijätär, jonka loistokas ura notkahtaa ojan pohjalle pahemman kerran puhuvasta koirasta kertovan komedian vuoksi. Tilannetta ei helpota yhtään sekään, että kirjanpitäjänsä on mennyt kavaltamaan Meganin leffoillaan hankkiman omaisuuden ilman isompia tunnontuskia. Kaiken tuon mainitun lisäksi Megan äkkää vielä miesystävänsäkin harrastelemasta seksiä managerinsa Nigelin (Michael Hitchcock) kera, joten onko siis mikään ihme, että tähtösemme ryhtyy etsimään lohtua itseltään viinapirulta. Kännipäissään Megan ajaa autonsa metsähallituksen puolelle, jonka jälkeen hän saa päähänsä laittaa sekaisin olevan elämänsä kuntoon värväytymällä armeijan palvelukseen.
Pian komppaniaan saavuttuaan piloille hemmoteltu moviestara saa kauhukseen kuitenkin huomata tehneensä elämänsä suurimman virheen, sillä armeijan harmaissa kaikki sinne saapuneet alokkaat ovat samalla viivalla toistensa kanssa. Meganille edellä mainitun tajuaminen tuottaa suurehkoja vaikeuksia. Hän kun on tottunut tähdille ominaiseen erikoiskohteluun, vaaralliset temput puolestaan tekeviin stuntnäyttelijöihin ja lukuisiin uusintaottoihin. Tiukkapipoinen kersantti Louisa Morely (Vivica A. Fox) havaitsee hänkin Valentinen olevan täysin epäsopivainen yksilö Yhdysvaltain armeijaa edustamaan, ottaen nuoren näyttelijättären välittömästi henkilökohtaiseksi silmätikukseen. Tarvittavaa tulitukea Morley saa lähes yhtä ilkeältä alokas Jeteriltä (Cheri Oteri), jolla on omat suunnitelmansa edetä armeijaurallaan niin pitkälle kuin se vain on mahdollista. Valentinen onkin vaikeuksistaan huolimatta löydettävä sisäinen G.I. Janensa ja siten todistaa, että hänessä on oikeaa ainesta sotilaaksi siinä missä muissakin kohtalotovereissaan.
Tuomio:
P.S. Poliisiopistoista (neljästä ekasta siis) kaikelle kansalle tutuksi tullut Steve Guttenberg on myös mukana tässä leffassa, mutta hänen roolinsa on näyttää mahdollisimman purkkiruskettuneelta. Kuttaperkan hahmo onkin täysin turha tekijä tässä pätkässä, ja hänet olisi hyvinkin voinut leikata elokuvasta siten kokonaan pois. Turha mies, turha rooli.
Tämä goldiehawnismi tuli katsottua kun se oli uutuuttaan säkenöivä, mutta edes Guttenberg ei pitänyt laivaa pinnalla, jolloin nokkela tuomiosi on mielestäni aivan oikea. Varsinkin kun kuvatuomioyhtyeen hyvät levyt jäivät kahteeen ensimmäiseen ja yhtye on nykyään liikaakin nimensä veroinen.
VastaaPoistaTämä elokuva olisi kaivannut pelastuksekseen jotain Andy Sidarista.
Ah, hyvä kun otit Guttenbergin puheeksi. Ehdin nimittäin jo unohtaa, että hänkin on tässä pätkässä mukana. Oli tarkoitus sananen miehestä alunperin mainitakin, mutta kuten jo sanoin unohdus iski. :D Korjasin muistamattomuuteni nyt sitten näin jälkikäteen, heh.
PoistaJoo. Ne kaksi ekaa Garbagen levyä minultakin löytyy. Kolmatta lainasin kirjastosta lähinnä siksi, että en halunnut sitä ostaa ennen kuulemista. Kuulemisen jälkeen en sitä sitten ostanut, kun ei se ollut kovinkaan tasokas tuotos, eikä bändi siten ansainnut minun rahojani sen suhteen.