perjantai 18. helmikuuta 2011

Risuaitamies


Heh heh. Tänään se sitten tulee telkusta. Nicolas Cagen tähdittämä ja Neil LaButen ohjaama uusintaversio Robin Hardyn vuonna 1973 tehdystä klassikosta The Wicker Man.

Miksi heh heh? No lähinnä siksi, että tämän hauskempaa komediaa saa hakemalla hakea. Sen verran pöhlö ja absurdi tekele leffa nimittäin on. Kuuluu ehdottomasti samaan kastiin kuin M. Night Shyamalanin The Happening. Kummatkin pätkät ovat alunperin tarkoitettu (tosin ihan varma en tästä kyllä ole) vakavasti otettaviksi teoksiksi, mutta niissä esiintyvä tahaton (tai tahallinen) koomisuus, kääntää molemmat tuotokset itseään vastaan.

Niille, jotka pitävät huonoista leffoista, The Wicker Man on must katsottavaa. Jo pelkästään Nicolas Cagen näyttelemisen takia. Mies on nimittäin ylimaallisen oivallisessa vedossa tässä pätkässä. Hieman nurinkuriseen tyyliin vain. :D

Niille, jotka eivät halua tuhlata moiseen kökköilyyn aikaansa, suosittelen kuitenkin tutustumaan jossakin kohtaa siihen aitoon ja alkuperäiseen Wicker Maniin. Vikansa siitäkin toki löytyy, mutta omalla persoonallisella tavallaan, se onnistuu olemaan mielenkiintoinen katselukokemus. Elokuvanakin se kestää päivänvaloa uusiokaimaansa huomattavasti paremmin.

The Wicker Man (2006) MTV3 klo. 22:40

2 kommenttia:

lurde kirjoitti...

Kiitos vinkistä, täytyy tallentaa (en kuitenkaan jaksa kattoa :) ) Cage on yleensä hyvä.

Tuoppi kirjoitti...

No onhan se tässäkin leffassa hyvä. Äärimmäisen huonolla, mutta samalla todella viihdyttävällä tavalla. Hyvän kehno leffa, johon oikealla tavalla suhtaumalla saa irti möntä röhönaurua...

Hmm, oliskohan tuohon alkuun pitänyt laittaa taas se kuuluisa disclaimeri, jossa varoitetaan mainitun leffan hyvästä huonoudesta... tai jotain.