tiistai 6. syyskuuta 2011

Mammoth aka Outbreak (2006)


Tehtäköön näin alkuun kaikelle kansalle tiettäväksi, että olen tovin, jos kohta toisenkin pohdiskellut ankarasti oikeita sanoja, joilla laittaa liikkeelle arvosteluni alla olevan elokuvan kuvausosio. Pelkään nimittäin pahoin, etteivät pian tänne naputtelemani sanat, lauseet ja virkkeet pidä sisällään sitä tarvittavaa voimaa, joka mahdollisimman iskevästi ilmentäisi sitä nerokasta idiotismia, jota valitsemani liikkuvaan kuvaan sekä ääneen perustuva teos pitää sisällään.

Mainitun lisäksi mieltäni piinaa myös varsin tuskallinen epäilys siitä, onko sellaisia sanoja ylipäätään olemassakaan? Vai tuleeko minun kenties keksiä moiset sanaset itse? Ah, en tiedä, sillä tällä hetkellä tuntuu siltä, kuin pääni olisi asetettu hartioideni väliin vain hatun pitämistä varten. Edessä oleva tehtävä ei missään nimessä tule olemaan helppo, mutta hitto soikoon, minä aion yrittää. Sillä yrittänyttä, kuten tiedätte, ei laiteta. Mutta nyt. Itse kuvaus, olkaatten niin hyvät... :D

Kuvaus: Avaruudesta Louisianan Blackwaterissa sijaitsevaan luonnonmuseoon syöksyy massiivisellä ryminällä organismi, joka herättää siellä olevan jääkuution sisällä pönöttävän mammutin henkiin. Murhanhimoisin mielin varustettuna....

Tuomio:  Scifi-Channelin tuottama, tarkoituksellisen camp-henkinen monsterirymistely, joka onnistuu olemaan mainitun kanavan elokuvallisista tuotannoista sieltä paremmasta päästä. Tekee osuvasti pilaa 50-luvulla tehdyistä tieteiselokuvista. Mukana kuvioissa mm. Tom Skerritt (Alien, Picket Fences), Summer Glau (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Firefly) sekä Vincent Ventresca (The Invisible Man).

6 kommenttia:

Mörri kirjoitti...

Aaaah, luonto hyökkää! Pakko katsoa!

...NOIR kirjoitti...

Minä pidin tästä hieman enemmän ja siteeratakseni itseniä totesin mm. seuraavaa:

"Kansi ja kannen tekstit lupaavat niin julmetun naurettavaa tekelettä, että sen täytyy olla roskaelokuvien aatelia ja taatusti hauskaa katseltavaa. Mutta kyseessä olikin vallan mainio satiirinen pastissi vanhoista atomihirviö-elokuvista. Mikä tarkoittaa että elokuvassa on paljon viittauksia vanhoihin elokuviin, näyttelijät vetävät roolejaan tietoisesti yli ja elokuvan surkeat mammuttiefektit ovat jopa hyvä asia elokuvan kannalta."

Ja olihan siinä tämä kohtaus:

"Pidin suuresti siitä että se syväjäädytetty käsi sulatettiin mikrossa ja käsi morsettaa aikovansa valloittaa maailman. "

Tuoppi kirjoitti...

Mörri: Heh, juu kyllähän tuo kantsii katella pois kuleksimasta. :D

...Noir: Äh, painovirhepaholainen iski. Piti olla kolme tähteä eikä kaksi. Juu, tiedän selittelyn makua ilmassa. Korjaan asian heti kättelyssä.

Nauratti muuten leffassa esiintyvän sheriffin nimi: Marion Morrison. John Waynen oikea nimi nääs :D

Joku kirjoitti...

Minua ilahduttaa sitten valtavasti, että perustit tämän blogin.

Tuoppi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tuoppi kirjoitti...

Otetaas äskeinen kommentti uusiksi. Kirohäröt sotki sen meinaten :D

Joku: Kiitos ja kummarrus kohteliaisuudesta. Oletan, että kommenttisi oli sellaiseksi tarkoitettu...