perjantai 31. joulukuuta 2010

Get Smart (2008)

Kuvaus: Maxwell Smart (Steve Carell) on CONTROL-vakoiluorganisaation paras ja pikkutarkin analyytikko. Tästä syystä hänen raporttinsa ovatkin yleensä tiiliskiven paksuisia, täynnä jos jonkinlaista, usein turhaakin, nippelitietoa tarkkailun alla olevista kohteista. Asia, joka ei aina oikein jaksa miellyttää kanssaan työskenteleviä kenttäoperatiiveja. Raporttien purkupalaverit kun tuppaavat pilkunviilaamisen vuoksi venymään ikävystyttävän pitkiksi. Ja maailmakin pitäisi jossakin vaiheessa ehtiä vielä pelastamaan.

Myös Smart haluaisi pelastaa maailman. Mutta sen tehdäkseen, hänen pitäisi olla agentti, eikä mikään toimistorotta. Pomonsa (Alan Arkin) vaan ei tunnut ottavan kuuleviin korviinsa Maxin haaveita päästä kentälle. Niinpä kerta toisensa jälkeen, hän pettymyksekseen joutuu seurailemaan sivusta, kuinka paljon ihailemansa Numero 23 (Dwayne "The Rock" Johnson) hoitelee hommat tyylikkäästi kotiin, keräten kaiken kullan ja kunnian itselleen.

Sitten tapahtuu jotakin odottamatonta. Siegfriedin (Terence Stamp) johtama vihulaisryhmittymä KAOS, muistuttaa ilkeästi olemassa olostaan, iskemällä julmasti suoraa CONTROLLIN päämajaan. Siellä työskentelevien agenttien henkillöllisyydet vaarantuvat, jolloin Pomolla ei ole muuta mahdollisuutta kuin ylentää Smart agentti kasikuutoseksi. Partnerikseen hän saa vastahakoisen ysiysin (Anne Hathaway) ja yhdessä tämä kinasteleva kaksikko suuntaakin pian Venäjälle, ottaakseen selvää KAOKSEN viimeaikaisista puuhasteluista, ja tehdäkseen tyhjiksi mahdolliset suunnitelmansa maailmanvalloittamiseksi...

Tuomio: Epätasaisesti viihdyttävä agenttipöllöily, joka kestää kevyesti sen yhden katselukerran, vaipuen sen jälkeen unholaan. Perustuu Mel Brooksin 60-luvun puolessa välissä luomaan, samaa nimeä kantavaan, töllöhupailuun.

2 kommenttia:

Joku kirjoitti...

Kestää hyvin yhden katselukerran, mutta... olet tosiaan oikeassa, ei tätä montaa kertaa viitsi, vaikka pääosan esittäjistä pitääkin. Mieluummin sitä katselisi sitä alkuperäissarjaa.

Tuoppi kirjoitti...

Niinpä. Harmi sinänsä. Potentiaalia oli, mutta se onnistuneesti hukattiin jossakin kohtaa...