lauantai 23. heinäkuuta 2011

Martial Law (1991)

Kuvaus: Rikollisuus rehottaa valtoimenaan Los Angelesin kaduilla. Virkavaltaa edustavat yrittävät pitää epärehellisen elementin leviämisen aisoissa, mutta kun konnanketaleita tuntuu olevan enemmän kuin laki sitä sallii, on tehtävänsä luokkaa mahdoton. Ehkä niihin poliisin määrärahoihin ei olisi sittenkään pitänyt mennä saksin koskemaan.

Mukana loputtomalta tuntuvassa taistelussa kriminaaleja vastaan ovat myös Konsta Aapelit Sean "Martial Law" Thompson (Chad "Steven poika" McQueen) sekä partnerinsa Billie Blake (Cynthia Rothrock). Varustettuna kovin nyrkein, ilmassa vinhasti viuhuvin jaloin, sekä levottomin jutuin, tämä rämäpää kaksikko napsii rötöstelijöitä kiikkiin kuin kärpäspaperi kärpäsiä. Homma valahtaa vakavamman puoleiseksi, kun Seanin huonoilla teillä jo pidempään ollut velipoika, Michael (Andy McCutcheon), menettää henkensä häikäilemättömän rikollisliigan johtajan, Dalton Rhodesin (David Carradine) toimesta. Sean ei ymmärrettävästi ota veljensä kuolemaa kevyesti, janoten välitöntä kostoa. Yksissä tuumin Thompson ja Blake päättävät pistää pisteen niin Rhodesille kuin myös hänen hämäräbisneksilleen... lopullisesti.

Tuomio: Paperin ohuella juonella varustettu b-toimintaspektaakkeli, jonka parasta antia on pääpahiksena yrmistelevä David Carradine sekä (minulla leffan varsinaisen päätähden) Cynthia Rothrockin sujuvaakin sujuva hojohojoilu. Jatkoille päästiin vuotta myöhemmin Martial Law II: Undercoverin muodossa.

2 kommenttia:

...NOIR kirjoitti...

Aah! Cynthia Rothrock.
Gerard Butlerin sanoin:"nuff said."

Tuoppi kirjoitti...

Heh, hyvin sanottu nääs :D