perjantai 8. heinäkuuta 2011

Soylent Green (1973)


Kuvaus: Eletään vuotta 2022. Maailma on pahasti ylikansoittunut. Yksistään New Yorkissa asuu 40 miljoonaa ihmistä. Kaikille ei riitä asuinsijaa saati sitten ruokaa syötäväksi. Niinpä Soylent-yhtiö onkin ottanut asiakseen valmistaa massiivisille ihmismassoille ravitsevaa ruoan korviketta. Soylent Red ja Yellow- nimikkeiden alla. Eikä siinä vielä kaikki, sillä heidän uusin tuotteensa, Soylent Green on omien sanojensa mukaan vielä ravitsevampi kuin aiemmin ilmestyneet yhteensä. Nam nam!

Kun samaisen korporaation johtoheppuli William R. Simonson (Joseph Cotten) murhataan raa'asti kotiinsa, tapausta lähtee tutkimaan NYPD:n etsivä Robert Thorn (Charlton Heston). Palasten loksahdellessa hitaasti paikoilleen Thornille selviää kammottava totuus Soylent Greenin ainesosasista. Kyseinen ravintopaketti kun on tehty... jaa... enpäs kerrokkaan mistä... :D

Tuomio: Turhankin verkkaisesti etenevä tieteisjännäri, jonka lopputwisti on kyllä niin koomista katsottavaa, että vieläkin naurattaa. Perustuu löyhästi Harry Harrisonin v.1966 julkaistuun Make Room! Make Room! novelliin.

Ei kommentteja: