sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Jagten (2012) aka The Hunt


Kuvaus: Rankan avioeroprosessin läpikäyneen Lucasin (Mads Mikkelsen) elämä palailee pikkuhiljaa uomiinsa. Hän käy työssä paikallisessa lastentarhassa, deittailee uutta naistystävää, ja parantelee ohessa   pahoin tulehtuneita välejään teini-ikäisen poikansa Marcuksen kanssa. Huonomminkin siis voisi mennä... ja pian meneekin. Pienen tytön suusta livahtaa ulos valhe, joka leviää kulovalkean tavoin yhteisön jäsenten keskuudessa. Järkytys, epäluulo ja lopulta viha pääsevät ihmisissä valloilleen. Nurkkaan ajettu Lucas ei voi muuta kuin ryhtyä yhden miehen epätoivoiseen taistoon saadakseen elämänsä takaisin...

Tuomio: Vaikeasta ja paljon puhuttavasta aiheesta tehty loistavan realistinen psykologinen draama, jonka pääosassa Mads Mikkelsen tekee yhden uransa parhaimmista roolisuorituksista. Nurkkaan ajetusta ja ystäviensä hylkäämästä hahmosta irtoaa sellaista angstia, että se saa katsojansa, puolellaan olostaan huolimatta, kiemurtelemaan sohvallaan epämielyttävissä fiiliksissä. Tilanteen alakuloisuutta vahvistavat myös syksyisen ankeahkot maisemat ja taustalla soiva Nikolaj Egelundin kauniin surumielinen kitaramusiikki. Kokonaisuutena ajatuksia herättävä elokuva, jota suosittelen kaikelle kansalle ehdottomasti katsottavaksi.
Luethan myös nämä:

5 kommenttia:

horrendous kirjoitti...

Kiva kun mainitsit nuo elokuvan musiikit, itselläni tuli nimittäin vasta arvostelua naputellessani mieleen, etten juurikaan kiinnittänyt musiikkipuoleen huomiota leffaa katsoessani. Ne vain sopivat sen taustaksi niin täydellisen hyvin!

Tuoppi kirjoitti...

Kyllä ehdottomasti näin. Youtubelta pyörittelin eilen leffan teemaa useampaankin eriotteeseen ja luulempa että teen siitä vielä leffamusa aiheisen postauksen tämän päivän aikana....

corum81 kirjoitti...

Minäkin juuri ajattelin samaa kuin horrendous, että hauska, että huomioit nuo musiikit, kun en itse niitä sinällään tullut edes "ajatelleeksi". :)

Tuoppi kirjoitti...

Ehkäpä elokuvan tarina oli niin vangitsevaa laatua, että musiikki jäi sen vuoksi huomioimatta... tai jotain :D

...noir kirjoitti...

Minäkään en muuten kiinnittänyt huomiota musiikkiin ja yhdessä vaiheessa elokuvan aikana jopa totesin itselleni sen olleen hyvä ratkaisu ettei siinä ole musiikkia. Uskonkin sen jääneen huomioitta vain siksi, että sen ei annettu kertaakaan väkisin johdatella katsojaa.