maanantai 4. heinäkuuta 2011

Movie Monday -Tylsä klassikko

Movie Mondayn haasteessa etsitään tällä kertaa tylsää klassikkoleffaa. Näin äkkiseltään mieleeni tulee yksi elokuva, joka omalla kohdallani täyttää annetut kriteerit. Nimittäin....

No juu. Monesti maailman parhaaksi leffaksi valittu teoshan tuo on. Mutta kun siinä ei juurikaan tapahdu mitään. Väkisinkin alkaa unettamaan moinen tapahtumattomuus. Vaan sen minä sanon, että ikinä en ole nukkunut niin hyvin, kuin tätä elokuvaa katsoessa. Ja kuten monesti aiemmin, tästäkään päätöksestä ei sitten voi valittaa yhtään minnekään, ettäs sen tiedätte... :D

15 kommenttia:

...NOIR kirjoitti...

Tällä on siinä mielessä hankala asema, että juuri nuo maailman paras-listojen ykkössijat nostavat odotuksia kohtuuttomasti ja jos jäädään edes hiuksen verran sen alle niin se on jo suuren suuri pettymys.

Tuoppi kirjoitti...

Moiset listaukset pitäisi kieltää lailla... heti.

Eveliina kirjoitti...

komps!

Tuoppi kirjoitti...

Eveliina: Terveydeksi... tai jotain :D

Tiinanen kirjoitti...

Siis joo. Mielestäni ihan kelpo elokuva, mutta en ihan ymmärrä miksi se olisi kaikkien aikojen paras pätkä. Tosiaan, tuollaiset listaukset hieman nostaa odotuksia.

Tuoppi kirjoitti...

Tiinanen: Ihan kelpo pätkähän tuo Kane on, joskin tylsähkö sellainen. Mutta, että maailman paras leffa... voiko sellaista elokuvaa ylipäätään edes valita?

Marja kirjoitti...

Noh, ajattelin itsekin valita Kanen, mutta mietinpä jotain muuta. En itsekään ymmärrä mikä tässä elokuvassa nostaisi kaikenlaisten leffa-arvostuslistojen huipulle.

Tuoppi kirjoitti...

Marja: Onneksi on olemassa muitakin tylsiä klassikoita kuin tuo Kane. Eikä sen niin väliä vaikka Kanenkin valitsisit. Olisi se vaihtoehtona jollakin muullakin kun näitä postauksia kävin lukemassa...

Anonyymi kirjoitti...

Kehotan antamaan tälle vielä joskus uuden mahdollisuuden isolla kankaalla. Silloin sen meriitit saattavat tulla "paremmin esille".
Iski ainakin itseeni ihan uudella tavalla teatterissa \o.

Ymmärrän, jos aihe (tuhoisa kunnianhimo) ei nappaa. Mutta Citizen Kane on teknisesti aivan huikea! Se oli Wellesin uran ensimmäinen elokuva, sarjassa parhaita debyyttejä koskaan.
Kyllä rakastan ^_^.

Tuoppi kirjoitti...

Tuo muuten on hyvä pointti. Ehkäpä leffa toimii paremmin juurikin isomalla kankaalla. Itse kun katselin aikoinaan 15 tuuman telkkarista.
Ei välttis oikea väline moisen teoksen seuraamiseen... :D

Ei se aiheesta kiinni ole. Tarina itsessään on hyvä. Leffan tempo vain on liian hidas minulle. Ja hattua nostan Wellesille siitä, että mies onnistuu heti eka yrittämällä tekemään ison hitin. Varsinkin niin nuorena kuin 26 v. Ei ollenkaan hassumpi saavutus siinä mielessä nääs....

Helinä Laajalahti kirjoitti...

Täällä ollaan myös eri mieltä :) Itsellä Citizen Kane nimittäin kolahti todella kovaa ensi kerran nähtynä, enkä minä edes nähnyt sitä teatteriversiona vaan ihan kotona dvd:llä.

Tuoppi kirjoitti...

Heh, eriävät mielipiteet rules :D

Joku kirjoitti...

I prefer Citizen Caine.

Tuoppi kirjoitti...

Aurinkolaseilla vai ilman?

Joku kirjoitti...

It's all about *puts on sunglasses* timing.

Yeeeeeeeeah!