maanantai 23. huhtikuuta 2012

Rising Sun (1993)

Kuvaus: Los Angelesin keskustassa sijaitsevasta japanilaisyrityksestä löytyy kesken avajaisjuhlien hengettömäksi heittäytynyt (huippumalli Tatjana Patitzin esittämä) puhelintyttö. Tapausta selvittämään määrätään poliisin erikoistutkija Webster Smith (Wesley Snipes), sekä japanilaisen kulttuurin kuin omat taskunsa tunteva yhteysupseeri John Connor (Sean Connery). Alustavissa tutkimuksissa käy varsin pian ilmi, että tyttö murhattiin. Kuristamalla. Epäilykset kohdistuvat Eddie Sakamuraan, (Cary-Hiroyuki Tagawa) japanilaisibisnessmieheen, jonka seurassa edesmennyt nainen viimeksi nähtiin viihtyvän. Mutta keissin edetessä kaksikolle selviää, ettei kaikki ehkä olekaan aivan niin kuin heidän on annettu ymmärtää...

Tuomio: Pitkäveteisen hidastempoinen ja keskinkertainen murhamysteeri, jota katsoessa taistelu nukkumattia vastaan on enemmän kuin taattu. Pohjautuu Michael Crichtonin samannimiseen bestselleriin.

3 kommenttia:

Joku kirjoitti...

...tämä kyllä on sitten se poikkeus, joka vahvistaa mitä vahvistaneekaan. "Keskinkertainen" on täsmälleen oikea kuvaus. Onhan tässä ideaa, ja lähtöasetelma on hyvä, mutta jotenkin koko elokuvasta jäi sellainen jälkimaku, että siitä olisi voinut tulla paljon enemmänkin (joskin, osa siitä tavallaan tulee tarkoituksella).

Tuoppi kirjoitti...

En ole kirjaa lukenut. Onkohan se yhtään parempi kuin tämä leffaversio?

Joku kirjoitti...

Todennäköisesti ainakin vähän (siihen kun ei paljon vaadita). Selleri ja kaikki.