perjantai 10. tammikuuta 2020

Dragon Hunter (2009)


Kuvaus: Veljekset Darius (Erik Denton) ja Kendrick (Maclain Nelson) orpoutuvat, kun julmat örkit poistavat tylysti päiviltään heitä kaitsevat vanhempansa. Darius, veljistä vanhempi, ottaa nuorimmaisen Kendrickin siipensä alle, kasvattaen tämän suojassa ympäröivän maailman pahuudelta. Aina siihen saakka, kunnes kotikyläänsä hyökitään tuhmien lohikäärmeiden toimesta.

Alkaa matka kohti Ocardin linnoitusta, jonka muurien uumenissa sinne saapuneista koulutetaan legendaarisia lohikäärmeenmetsästäjiä. Veljesten matkaan lyöttäytyy myös muita matkalaisia ja yhdessä he taistelevat tiensä läpi vaarojen ja vastusten, saavuttaakseen lopulta suojan sekä paljastaakseen suuren salaisuuden.

Tuomio: Pienehkön budjetin fantasiaseikkailu, joka liikuksii verkkaisesti löntystäen pitkäveteisyyden ja äärimmäisen kehnouden värittämissä maisemissa. Turhan puheliaskin se on, jättäen rivakan toiminnan liiankin vähäisellelle huomiolle. Pari taistelukohtausta, jotka nekin pituudeltaan lyhyen läntiä.

Tylsää.

Aivan kuten näyttelemissuorituksetkin. Yksikään hahmoista (okei, ehkä se berserkki ja naistiedustelija sentäs) ei juurikaan toisesta erotu, vaikka kumpaakin sukupuolta siellä kovasti edustellaan. Semmoista aloittelevan kesäteatterin puuhastelua.

Mitäs vielä?

Ai niin. Persiakin mainitaan, mikä rikkoo (ainakin omalla kohdallani) illuusion fantasiamaailmasta täysin. Käsikirjoittajan mielikuvituksettomuutta kaikki tyynni, kun ei sitten millään keksinyt mainitulle alueelle mitään aiheeseen sopivampaa nimeä. Kaikin puolin kehno pätkä, jolle aiemmin antamani kaksi starbaa oli liikaa. Niinpä korjasin erheeni ja pudotin toisen tähden pois. Että näin.2 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Ostin yhdessä vaiheessa liudan näitä fantasiahalpiksia ja sen verran unohdettavia ne ovat olleet, että en ilman tarkistamista edes muista mitkä niistä olen jo katsonut. Tämän näköjään olen ja siinäkin tein saman viittauksen kuin tuossa tuoreimmassani (Ghosts of Sherwood).

"Jos haluaa nähdä fantasiakamaa jossa myöskin pääpaino on matkassa jonnekin, joka on tehty huomattavasti halvemmalla kuin Dragon Hunter mutta silti näyttää tuotantoarvoiltaan samanhintaiselta, mutta joka oikeasti tuntuu mielikuvitukselliselta ja on huomattavasti nautinnollisempi niin katsokaa vaikkapa Ninja Sex Partyn The Sacred Chalice."

Hah!

Tuoppi kirjoitti...

Juu, muistelinkin kirjoittaessani arvostelua, että sinäkin olet tämän pätkän läpi joskus männä vuosina läpi kärsinyt. Hauska tuo saman, mutta varmasti silti paikkansa hyvin pitävän viittauksen käyttäminen kahdesti, heh

Muutin muuten antamani tähtimäärän yhteen. Paljolti sopivampi kuin ne kaksi, jotka aiemmin elokuvalle annoin.