sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Octopus (2000) aka Dead Eye Six

Kuvaus: Korvantaustoiltaan märkä CIA agentti Roy Turner (Jay Harrington) saa yllättäen ja pyytämättä tehtäväkseen palauttaa Casper (Ravil Isyanov) niminen, maineeltaan häikäilemättömän paha terroristi, takaisin Yhdysvaltoihin laivaston sukellusvenhettä hyväksi käyttäen. 
Samalla uppelusaluksella taittaa matkaa myös tohtori Lisa Finch (Carolyn Lowery), joka miehistön kanssa pelatun räsypokerin lomassa, toimii aluksen meribiologina.Alusta puolestaan komentaa kapteeni Jack Shaw (David Beecroft), joka tunnetaan ennenkaikkea rämäpäisyydestään.

Matkan edetessä vetenalainen vehje saapuu alueelle, jolla on tapahtunut lukuisia salaperäisiä ja vaille järjellistä selitystä jääneitä katoamistapauksia. Eikä aikaakaan, kun ryhmä rämämme jo törmääkin kohteeseen, josta ei parhaalla tahdollakaan ota selvää, että mikä hitto se oikein on. Meren syvyyksissä, terroristi Casperin punoessa juoniaan miehistön päiden menoksi, väijyy jättimäinen mustekala alusta saaliikseen...
   
Tuomio: Halvalla tehtyä kökkökakkaa, jonka nimeämistä ei voi muuta kuin ihmetellä. Sitä ninittäin helposti luulisi, että tuolla nimellä varustetussa leffassa, kyseinen olento näyttäytyisi lähes joka käänteessä ja jatkuvasti. Mutta ei. Tässä pätkässä, muutamaa lonkerollista havaintoa lukuunottamatta, päämonsteri pidetään hyvin pitkälti piilossa aina sen loppumetreille saakka. Lienee syystäkin, sillä olihan se aika kehnosti tietokoneella animoitu kuitenkin. Jatkoille päästiin (jostakin käsittämättömästä syystä) Octopus 2: River of Fearin muodossa vuonna 2001. 

2 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Tätä en olekaan nähnyt. Trailerin perusteella on ihastuttavan surkea, että varmaan pitäisi katsoa.

Tuoppi kirjoitti...

Katsot sitten omalla vastuulla, jos katsot, höhööö.