torstai 16. kesäkuuta 2011

Black Eagle (1988)

Kuvaus: USAn ilmavoimien F-111 hävittäjä putoaa Välimereen mukanaan koekäytössä oleva, salaistakin salaisempi laser-jäljitin. Saadakseen kallisarvoisen thingamajinginsä takaisin, CIA lähettää parhaan agenttinsa, Ken Tanin (Sho Kosugi), Maltalle vempelettä noutamaan. Se onkin helpommin sanottu kuin tehty. Sillä myös KGB on laitteesta kiinnostunut, ja näin ollen laittanut omat kenttäoperativensa, eversti Vladimir Klimenkon (Vladimir Skomarovsky) sekä erikoisagentti Andrein (Jean-Claude Van Damme), liikekannalle varastaakseen jäljittimen amerikkalaisten nenien alta.

Tuomio: Hohhoijakkaa. Jotakin kait pitäisi tästäkin tekeleestä sanoa. Vaan en taida moiseen pystyä. Sen verran sanattomaksi veti tämän tuotoksen huonous meinaten. Ehkä on parempi olla ihan hissukseen ja nauttia kesäillasta, lintujen laulua kuunnelleen... Titityy... tai jotain....

6 kommenttia:

Mörri kirjoitti...

Yllätyskäänne, Van Dammen leffa saa murska-arvion. :DDD

Tuoppi kirjoitti...

On se sen luokan twisti, että itse M Nightkin on sille kateellinen... :D

...NOIR kirjoitti...

Sain tämän aikoinaan Men Of Action-videoklubijulkaisuna ja oli aikamoinen pettymys useastakin syystä.
Ensinnäkin ilmeni että Sho Kosugi oli huomattavasti mielenkiintoisempi ninjaleffoissaan, Van Dammella mainostetussa elokuvassa mies esiintyi aivan liian vähän ja yleisesti ottaen elokuva oli yksinkertaisesti huonosti toteutettu. Sittemmin olen kuitenkin arvostanut seikkaa, että Van Damage esitti pahista, mikä oli ja on kuitenkin suht' harvinaista hänelle.

Tuoppi kirjoitti...

Sho Kosugin ninjailut ovat kyllä ehtoja klassikkoja omassa genressään. Pitää jossakin vaiheessa laittaa niistäkin jutun tynkää tänne.

Van Dammea ei pahiksen roolissa ole montaa kertaa tosiaan nähty. Näin äkkiseltään, tämän leffan lisäksi, tulee mieleen No Retreat No Surrender, jossa Damme esitti venäläistä kickboxeria... Niin ja Replicantissa hän taisi olla jonkin sortin sarjamurhaaja...

Viime aikoina on myös huhuttu vahvasti siitä, että Damme olisi tulevan Expendables kakkosen main heavy....

...NOIR kirjoitti...

Jep, mutta Replicantissa hän oli kaksoisroolissa joista vain toinen oli pahis.
Siinä Van Damage muuten esitti varsin mainiosti pahista, että ehkä sitä kannattaisi harkita enemmänkin.

Eikös Dammen pitänyt olla alunperin ekassakin Expendablesissa pahiksen roolissa, mutta lähteistä riippuen ei joko halunnut esittää pahista tälläisessä leffassa, tai oli pettynyt siihen ettei olisi saanut yhtä pääosakrediiteistä.
Muistanpa jopa sellaisenkin vahvan huhun, että Dammelle olisi aikoinaan tarjottu pahiksen roolia Rush Hour kolmosessa, mutta siitä mies kieltäytyi juuri siitä syystä että hänen nimensä olisi ollut vasta kolmantena Chanin ja Tuckerin jälkeen. Tässä kohdassa ymmärrän asian täysin, sillä hei c'mon, Chan olisi ollut luonnollisesti ykköskreditoitu, mutta jäädä Tuckerin jälkeen? Se olisi nöyryyttävää jopa Michael Parélle.

Olen useasti ajatellut, että Dammelle paras keino päästä takaisin huipulle, olisi suostuminen juuri tuollaisten Rush Houreiden kaltaisten ison rahan Hollywoodactioneiden pahisten rooleihin.

Tuoppi kirjoitti...

Tuosta Dammen Expendables pois jäännistä liikkuu niin paljon erilaisia tarinoita, että tiedä sitten mikä niistä on totta ja ei. Erään tarinan mukaan Damme kieltäytyi roolista, kun siinä ei ollut hänen mielestään tarpeeksi sisältöä. Vau!

Toisen mukaan Dammen piti matsata leffassa yhdessä Jet Lin kanssa, mutta se suunnitelma meni reisille, kun Jean-Claude ei halunnut hävitä Lille tässä tappelussa. Ego tuli tielle... tai jotain.

Tuskin kukaan Hollywood-starboista haluaisi jäädä krediiteissä Tuckerin jälkeen... :D

No jospa Expendables 2 tekisi Dammelle sen minkä Pulp Fiction teki aikoinaan Travoltalle...