lauantai 11. kesäkuuta 2011

The Wraith (1986)


Kuvaus: Arizonan reunamilla sijaitseva pikkukaupunki elää jatkuvan kauhun vallassa. Syynä tähän on paikallisen nuorisopoppoon autojengi, johtajanaan kivikasvoinen (Nick Cassavetesin esittämä) Packard Walsh. Järjestämissään kisailuissaan panokset ovat kovat ja henkikultakin on väliin höllässä. Ja vaikka lain käsi yleensä on pitkä, ei sekään yllä nappaamaan hyppysiinsä näitä raskaalla kaasujalalla varustettuja rilluttelijoita.

Päivänä eräänä Packard yllättää tyttöystävänsä Kerin (Sherilyn Fenn), Jamie Henkinsin (Christopher Bradley) seurasta. Moinen näky saa Packardin näkemään välittömästi punaista ja hän pieksee Jamien hengiltä siihen paikkaan. Hieman tämän jälkeen kaupunkiin ilmestyy mystiset mittasuhteet täyttävä muukalainen, Jake Kelsey (Charlie Sheen), joka pian paikan päälle talsittuaan iskee silmänsä Keriin. Packard ei tämmöistä vehtailua tietenkään sulata, ilmoittaen oman painokkaan mielipiteensä Jakelle. Tuloksena tästä pukkaa kehiin kolmiodraamaa isosti.

Jaken lisäksi kaupunkiin on saapunut myös toinenkin muukalainen. Mustalla menopelillä ajava heppuli, joka yksi kerrallaan haastaa jengiläisiä autoilla käytävään kaksintaisteluun. Kuolettavin seurauksin...

Tuomio: High Plains Drifterin ja The Crown välimaastoon sijoittuva motorisoitu kostohoopoilu, jonka parasta antia ovat hienot autot, 80-lukuinen soundtrack (mm. Ozzy Osbourne, Billy Idol ja Mötley Crew), sekä nuori Sherilyn "Twin Peaks" Fenn. Ehdotonta kulttikamaa... vaikkei leffana kovin kummoinen olekaan.

4 kommenttia:

...NOIR kirjoitti...

En ole nähnyt tätä vuosiin, enkä rehellisesti sanoen juuri muistakaan elokuvasta mitään muuta kuin että pidin Charlie Sheenia tosi coolina ja että minullekin tuli tarinasta High Plains Drifter mieleen.

Tuoppi kirjoitti...

Joskus kauan sitten omistin kasettina tämän. Sitten hukkasin sen johonkin divariin. Pari vuotta takaperin sitten bongasin leffan Filmifriikin sivuilta ja tilasin heti poikkee. Vaikkei elokuva itsessään tosiaan kovin kummoinen ole, niin jokin siinä kuitenkin vetää puoleensa.... :D

Mörri kirjoitti...

Hämärät muistikuvat, ett tätä tuli muksuna (alle 13v) tuijotettua harvasepäivä. Sillonku Sheen oli vielä ns kuumis.

Tuoppi kirjoitti...

Ajat ovat sittemmin hieman muuttuneet. Nykyisin Sheen on enimmäkseen sekoileva narkkis...