sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Sudden Death (1995)


Kuvaus: ....kylän suurin kypärä ja letku näin. Tulta vastaan työkseen taisteleva palomies Darren McCord (Jean-Claude Van Damme) traumatisoituu pahoin epäonnistuttuaan pelastamaan tulipalon keskelle jäänyttä pikkutyttöä. Tapahtuman seurauksena hän joutuu jättämään työnsä. Kaksi vuotta myöhemmin Darren on jälleen sorvin ääressä. Paikallisen jäähallin paloturvallisuusheppuna. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, sillä samaisessa hallissa pelataan Stanley Cupin seitsemäs, ratkaiseva finaali Pittsburgh Penguinsin sekä Chicago Blackhawksien välillä.

McCord roudaa lapsensa matsia katselemaan, ja itse varapressakin (Raymond J. Barry) hahmoilee paikalle kera hännystelijöiden. Sitten iskevät terroristit johtajansa Joshua Fossin (Powers Boothe) johdolla. Varapresidentti posseineen eristetään aitioonsa, Fossin esittäessä tälle vaatimuksensa tilanteen laukaisemiseksi. Rahaa. Sitä pitäisi saada. Tietty summa erätaukojen aikana tilille tai muutoin panttivangeille/lätkämatsia paikanpäällä katsoville ei hyvä heiluisi. Maan kakkosmiehen miettiessä kuumeisesti mitä tehdä, McCordin tytär päätyy sillä välin vahingon kautta terroristien kynsiin. Saadakseen tyttärensä takaisin McCord lähtee pahisjahtiin, tietämättä että areenalla olevien ihmisten kohtalo on hänen käsissään....

Tuomio: Tämä Van Dammen tähdittämä Die Hard-variaatio on kokonaisuutena pätevähkö toimintarymistely, jonka parissa viihtyy mainiosti, mikäli vain muistaa sammuttaa pääkopan sisältä löytyvän ajatteluelimen ennen sen katsomista. Turha ajatteleminen kun on tämmöisissä leffoissa aina pahasta. Samoin liian vakavasti ottaminen. Parasta antia... hmmm.... no sanotaan nyt vaikka Van Damme matsaamassa jäähallin keittiössä Pittsburgh Penguinsin maskotin asuun pukeutuneen terroristin kanssa... Priceless....2 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Vaikka tätä ei ihan vakavissaan voikaan ottaa, niin Van Dammen leffaksi se on niitä vakavimmin otettavia. Täydellisen Sotilaan, Timecopin ja Ei Pakopaikkaan ohella niitä elokuvia joiden perusteella olisi voinut uskoa Van Dammesta olevan juuri Bruce Willisin kaltaiseksi toimintatähdeksi, joka voisi tehdä muutakin kuin sitä mistä tuli alunperin tutuksi. Pois lukien JCVD, ei Van Damme ole juuri lupauksiaan täyttänyt.

Tuoppi kirjoitti...

Jep. Ehdottomasti niitä harvoja onnistumisia Van Dammen uralla. Noiden luettelemiesi pätkien lisäksi siis. Muutoin mies onkin sitten tehnyt pelkkää sutta ja sekundaa, JCVD antaessa hieman toivoa paremmasta. Saapas nähdä olisiko The Expendables 2:sta kaverin uran elvyttäjäksi...