maanantai 24. lokakuuta 2011

The Great Outdoors (1988)


Kuvaus: Chester "Chet" Ripley (John Candy) on leppoisa perheenisä, jolle erilaiset perinteet ja rauhaisat hetket luonnon helmassa ovat kaikki kaikessa. Yhdessä vaimonsa Connien (Stephanie Faracy) ja kahden poikansa, Buckin (Chris Young) sekä Benin (Ian Giatti) kera, hän matkaa idylliseen mökkikylään kesälomaa viettämään. Lapsuusaikojensa maisemiin. Häämatkansa päätepisteeseen. Aluksi lomanvietto sujuu varsin auvoisissa merkeissä. Sitten paikalle ilmaantuu Chetin kovaääninen lankomies Roman Craig (Dan Aykroyd) muassaan niin puolisonsa Kate (Annette Bening) kuin karmivat kaksoistyttärensäkin. Levolliset lomapäivät vaihtuvat varsin vikkelästi kahden toistaan syvästi inhoaman sukulaismiehen teräväsanaiseksi torailuksi....

Tuomio: Legendaarisen John Hughesin (1950 - 2009) kirjoittama/tuottama epätasainen lomahubailu onnistuu nostattamaan hymynkareen katsojansa huulille vain paikoin. Hersyvien hepulikohtausten ja riehakkaiden röhönaurujen aiheuttajaksi siitä ei siis valitettavasti ole. John Candy tekee tutun turvallisen roolin hyväluontoisena Jamppa Perusjäppisenä ja Aykroyd puolestaa ketkuilee hahmossaan ihan kohtuullisesti. Pientä lisäkarheutta kummankin koomikon suoritus olisi kuitenkin kaivannut, sillä kovin kiltin oloisesti he keskenänsä leffassa mesoavat...8 kommenttia:

pippariina kirjoitti...

Mutta tuosta elokuvasta tulee hyvä mieli.

Tuoppi kirjoitti...

No joo. Se on kyllä totta tuo

..NOIR kirjoitti...

Näin tämän jossain alelaarissa parisen päivää sitten, mutta jätin ostamatta vaikka muistelen sen olleen ihan ok komedia.
Eikös tässä elokuvassa ollutkin se kalju karhu jota ammutaan lopussa perseelle? Muistan nauraneeni juuri sille kohtaukselle jossa ammus pamauttaa karvat irti.
Karhu oli muistaakseni vielä toinen Hollywoodin tunnetuimmista karhuista, Bart the bear, kun se toinen, Nick Nolte murisi muissa elokuvissa.

Tuoppi kirjoitti...

Jep. Juuri se samainen karhu löytyypi tästä elokuvasta. :D

Joku kirjoitti...

Leffasta en tiedä mitään, mutta otsikko tuo mieleen jotain ihan muuta. Oletkos nähnyt sellaista pätkää kuin The Big White?

Tuoppi kirjoitti...

Joku: Piti käydä oikein lunttaamassa, että mikäs se tämä The Big White oikein on. Robin Williamsin leffahan tuo näyttäisi olevan. Ei, en ole sitä nähnyt, mutta taidanpa etsiä sen käsiini jostakin ja katsella poikkee... Thanks :D

Joku kirjoitti...

Jees. Juoni on kökkö, ja pääosissa Robin Williamsin ja Woody Harrelsonin roolisuoritukset hyvinkin samaa luokkaa, eli kököt (tahi korkeintaan keskiverrot), mutta Holly Hunterin roolisuoritusta on sen sijaan ilo seurata, ja sivuhenkilöiden tarinoiden vuoksi tämän aika mielellään kuitenkin katselee.

Tuoppi kirjoitti...

Joku: No ehkä minä katselen tämän jossakin kohtaa sitten pois. Vaikka vain Hollyn takia...