lauantai 24. helmikuuta 2018

City Limits (1984)

"Damn, boy! I told you to find adventure,
I didn't say drag it home." - Albert

Kuvaus: Lähitulevaisuudessa mysteerinen ruttovirus on onnistuneesti poistanut päiviltään suurimman osan aikuisikään ehtineistä ihmisistä. Syystä tästä suurkaupunkiemme kadut ja kujat ovatkin nyt nuorten moottoripyörillä paikasta toiseen liikkuvien jengisoturien hallussa. Maaseudun rauhaan lopen kyllästynyt Lee (John Stockwell) pakkaa päivänä eräänä kimpsunsa ja kampsunsa, suunnaten tiensä seikkailun toivossa kohti toimintapitoisempaa ympäristöä. 

Kaupunkiin saavuttuaan Lee haluaisi niin kovin liittyä The Clippers nimeä kantavaan jengiin, mutta turhaan, sillä mainittu poppoo ei juuri nyt etsi uusia jäseniä riveihinsä. Muutoinkin Leen olisi jengiläisten mukaan paree palata takaisin sinne mistä tulikin, mieluiten ennen kuin hänen kävisi kalpaten. Lee ei kuitenkaan anna periksi, vaan onnistuu toimillaan vakuuttamaan kuuluvansa porukkaan aivan yhtälailla kuten muutkin. Hyvä niin, sillä nurkan takana jengin tulevaisuutta uhkaa uusi uhka, eli fasistisia piirteitä omaava Sunya korporaatio, jonka tehtävänä on palauttaa laki ja järjestys takaisin väkivallan ja rikosten sävyttämälle kulmakunnalle. Hinnalla ja keinoilla millä hyvänsä....

Tuomio: Yllättävän nimekkäällä tähtikaartilla varustettu, keskivertoinen Mad Max meets The Warriors rip-off, jonka katselukerrat jäävät kyllä hyvin pitkälti tasan siihen yhteen. Kaksi tähteä onkin siten se ainoa ja oikea määrä Väkivallan kaduille annettavaksi. Mukana menossa John Stockwellin (Christine) lisäksi niin Rae Dawn Chong (Commando), Kim Cattrall (Big Trouble in Little China), John Diehl (Miami Vice) kuin James Earl Joneskin (Conan the Barbarian). Niin ja vilahtaa siellä jossain Jason Voorheesiakin pariin otteeseen näytellyt Kane Hodderkin.

Ei kommentteja: