lauantai 3. helmikuuta 2018

Mythica: A Quest For Heroes (2014)

Kuvaus: Marek (Melanie Stone) on nuori maagikon alku, jonka suurena haaveena on ottaa osaa eeppiset mittasuhteet helposti täyttävään seikkailuun, josta tultaisin puhumaan vuosituhansienkin päästä. Oppi-isänsä Gojun Pye (Kevin Sorbo) on taasen tehnyt päätöksensä lähteä kylästä jonnekin ihan muualle. Ennen lähtöään Pye kehoittaa Marekia vierailemaan lähistöllä sijaitsevassa tavernassa, ja etsiä sieltä käsiinsä mies nimeltä Hammerhead (Christopher Robin Miller). Näin siksi, että tällä Hammerheadilla saataisi hyvinkin olla tarjolla sen sortin seikkailun tynkää, josta Marek niin pitkään on jo haaveillut. Marek tekee työtä käskettyä ja onnistuu löytämään tavernan, Hammerheadin ja sen kovasti kaipaamansa seikkailunkin, sillä samaiseen ravitsemusliikkeeseen astuu pian papitar Teela (Nicola Posener), jonka siskonlikka Caeryn (Natalie Divine Riskas) on pahaksi onnekseen jäänyt kylänsä tuhonneiden örkkien, ja heitä johtavan jättimäisen peikon vangiksi. Runsaskätinen palkkiokin olisi luvassa, joten kaikki kynnelle kykenevät ilmoittautukoot välittömästi ja silleen.

Marek havaitsee tilaisuutensa viimein tulleen, ottaen tehtävän vastaan, kooten sen jälkeen ympärilleen joukkion, johon kuuluu Thane (Adam Johnson) - taitava (joskin juopohko) soturi ja armoton miekkamies. Dagen (Jake Stormoen) - vikkelistä sormistaan ja vastustamattomasta charmistaan laajalti tunnetuksi tullut varas. Marek itse, että myöskin papitar Teela, joka haluaa luonnollisesti olla mukana pulassa olevaa siskoaan pelastelemassa. Yksissä tuumin tämä sekalainen sakki lähtee kohti vaarallista seikkailua, jonka rinnalla Frodon (ja Samin) Valtasormuksen vienti Tuomiovuorelle vaikuttaa yhtä tylsältä, kuin Kouvolan keskusta mihin tahansa vuodenaikaan. 

Tuomio: Kickstarter-projektina liikenteeseen nytkähtänyt Mythica - A Quest For Heroes osoittaa olemassa olollaan sen, että pienellä budjetilla, nimettömillä näyttelijöillä (Kevin Sorboa lukuunottamatta), että myöskin suurella innokkuudeella on hyvinkin mahdollista tehdä pätevän puoleista fantasiapätkää, joka kestää kevyesti vertailun vastaavien isomman luokan tuotosten rinnalla, häviämättä niille silti tuumaakaan. Tarina itsessään ei ehkä loista omaperäisyydellään, mutta se taas ei tarkoita sitä, etteikö se olisi ollut viihdyttävää seurattavaa. Samaa pätee myös näyttelijäsuorituksiin, joista niistäkään yksikään ei saanut minua irvistelemään tuskasta tai ylipäätään voimaan pahoin. Sorbon rooli on pieni, mutta ilman häntä tämäkin leffa olisi loppunut lyhyeen, sillä esittämänsä hahmo on juuri se, joka pistää omalta osaltaan rattaat pyörimään. Mitäs muuta? Noh, siinä ne tärkeimmät taisi oikeastaan jo tullakin, joten jäljellä on enää tähtien anto, ja ne näette tuossa heti tämän pölinän alla tuikkimassa. 


Jatkoille päästiin Mythica: The Darksporen (2015) muodossa. Siitä lisää myöhemmin lähitulevaisuudessa... ehkä.

2 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Kuulin Mythicasta vasta muutama viikko takaperin ja yllätyin saadessani tietooni että niitähän on jo jotain neljä, viisi? Ei niin ettäkö nämä kiinnostaisivat minua, mutta että näinkin uusi elokuvasarja useammalla osalla ja kaikki ohittaneet tietoisuuden oli hivenen yllättävää.

Tuoppi kirjoitti...

Graduated Cylinder teki tuossa taannoin arvostelujen sarjan näistä Mythica leffoista, jolloin minäkin niistä ekan kerran kuulin. Kovasti niitä kehui, joten päätin etsiä koko boksin käsiini jossakin kohtaa. Parisen päivää sitten sain lootan hommatuksi ja ekan leffan katsotuksi. Tykkäsin, kuten arvostelusta hyvin voi lukea. Saas nähdä miten jatkojen laita tulee olemaan...