perjantai 16. helmikuuta 2018

The Survivalist (1987) aka Jack Tillman: The Survivalist

Kuvaus: Itäisessä Siperiassa räjähtää atomipommi. Neuvostoliitto julistaa USA:n syylliseksi tapahtuneeseen ja uhkaa hyökkäyksellä. Amerikkalaiset menevät uhkauksesta tästä täysin tolaltaan, ja presidentin julistama poikkeustila saa kansan keskuudessa aikaan hallitsemattoman kaaoksen. Väkivallan aalto pyyhkäisee rajusti yli maan, eikä sisällisodan syttyminenkään ole kovinkaan kaukana. Rakennustyömies Jack Tillman (Steve Railsback) on valmistautunut tilanteen eskaloitumiseen. Häntä ei tultaisi ison rähinän alkaessa näkemään missään vaiheessa ainakaan antautuneiden joukossa, vaan pikemminkin päin ja vastoin. 

Käy kuitenkin niin, että Tillmanin poissa kotoa ollessaan joukkio rosvoja pääsee yllättämään vaimonsa Sallyn (Sandra Lea) ja tyttärensä Kimin (Tara Trimble) kohtalokkain seurauksin. Jäljelle jää Jackin nuorin poika Danny (Jason Healey), joka viettää kesäänsä kaukana kotoa sijaitsevalla kesäleirillä. Huolesta soikeana oleva Jack aloittaa hengenvaarallisen pelastusmatkansa hyödyntäen aikonaan saamansa selvitymiskoulutuksen oppeja tehokkaasti. Matkaan mukaan lyöttäytyy myös vastahakoinen lekuri Vincent Ryan (Cliff DeYoung) vaimonsa Lindan (Susan Blakely) kera. Tillman saa pian kauhukseen huomata, että koulutuksestaan huolimatta matka halki paniikin ja sekasorron vallassa piehtaroivan Amerikan mantereen on kaikkea muuta, kuin helppo nakki. Oikean ja väärän välinen raja on entistä häilyväisempi ihmisten kamppailessa kynsin ja hampain oikeudestaan elää ja hengittää. Oman käden oikeus on ainoa laki, joka pätee...

Tuomio: Taustalla soiva synamusa oli väliin varsin mukiinmenevää kuunneltavaa, muutoin leffa olikin sitten alusta loppuun saakkaa itsensä liian vakavasti ottavaa, pitkäpiimäistä shaibaa, jolle ei parhaalla tahdollakaan kehtaa antaa enempää tähtösiä kuin tuon yhden, jonka sille juuri annoin.

Ei kommentteja: