sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

The Last Hour (1991) aka Concrete War

Kuvaus: Jeff Flinn (Michael Paré) on kyttä, jonka käytöstavoissa on runsaasti hiomisen varaa. Ei siis mikään ihme, että vaimonsa Susan (Shannon Tweed) kyllästyi miehensä jatkuvaan öykkäröintiin, ottaen tästä eron naidakseen miljonääri Eric Draken (Robert Pucci), jolta paksun lompuukin lisäksi löytyy vanhemmiltaan perimänään saadut hyvät käytöstavat. Eric onkin siis täten Jeffin täydellinen peilikuva.

Se mitä Susan ei kuitenkaan tiedä, on se, että Ericillä on taustanaan syvälle salattu menneisyys. Mies ei todellakaan ole se, miltä pintapuoli ilmi antaa. Eric on nimittäin lähimenneisyydessään kavaltanut mafian rahat, paennut paikalta hippulat vinkuen ja vaihtanut vielä kaiken kukkuraksi henkillöllisyytensäkin. Että se siitä peilikuvasta ja sen kestävyydestä. Kiukusta änkyränä oleva mobsteribossi John Lombardi (Bobby Di Cicco) jäljittää kuin jäljittääkin Ericin olinpaikan saadakseen rahansa kuin myös kostonsakin. Hän kidnappaa Susanin väkivalloin matkaansa, vaatien Ericiä toimittamaan anastamansa rahat takaisin tai  muutoin vaimokkeelle kävisi kalpaten. Vaimonsa pelastaakseen Eric lyö yksiin öykkärimäisen Jeffin kera, joka hänkin mieluusti näkisi Lombardin telkien takana tiilenpäitä tutkimassa. Öinen pelastusretki on valmis alkamaan...

Tuomio: Tympeähkön kömpelö ja kaavaan nopeasti kangistuva Die Hard variaatio, jonka kotoisesta (Koston yö nimellä kulkevasta) VHS-julkkarista Valtion elokuvatarkastamon askartelupoppoo on käynyt saksimassa heidän mielestään pahimmat väkivaltaisuudet pois. Monista kovisrooleistaan tuttu Danny Trejo käy ottamassa matsia hissin kanssa kohtalokkain seurauksin.

Ei kommentteja: