sunnuntai 13. tammikuuta 2019

The Zero Boys (1986) aka Fire Below Zero

Kuvaus: Steve (Daniel Hirsch), Larry (Tom Shell) ja Rip (Jared Moses) muodostavat yhdessä paintball-joukkueen, joka tunnetaan nimellä The Zero Boys. Voitettuaan erään turnauksen pojat päättävät juhlistaa tapahtunutta matkaamalla luonnon rauhaan. Seurakseen he ottavat vastaavan määrän vastakkaista sukupuolta edustavia naisia, eli Suen (Nicole Rio), Trishin (Crystal Carson) sekä Jamien (Kelli Maroney). 

Aluksi kaikki tuntuu sujuvan hyvin, mutta sitten jostakin metsikön keskeltä kantautuu vertahyytävä kirkaisu, jonka johdattelemina kuusikko päätyy lopulta autiolta vaikuttavalle mökille, kaikkine mukavuuksineen. Tilanne kärjistyy ja kurjistuu kuitenkin varsin nopeasti, kun ilmenee, että alueella liikkuuksii joukkio mieleltään pahoin vinoutuneita tappajia, jotka ovat nyt ottaneet kohteekseen mökin sisällä luvatta oleilevat nuoret. Kun yksi heistä sitten kokee väkivaltaisen kuoleman mielipuolten kynsissä, on jäljelle jääneiden koottava rivinsä ja taisteleva vastaan viimeiseen asti, mikäli mielivät selviytyä metsän keskeltä hengissä takaisin kotiin...

Tuomio: Friday the 13th kohtaa Deliverancen tässä kaikin puolin hieman valjuksi jäävässä slasher-viritelmässä, jossa tarinansa aikana läpikäydään hyvin pitkälti kaikki ne kliseet, jotka lajityypille niin ominaisia tekoaikaan olivat. Pois lukien konetuliaseet, joita en muista nähneeni aiemmin missään muussa tähän kategoriaan lankeavassa tuotoksessa käytössä siinä määrin kuin tässä. Viimemainittu silti onnistu tätä pätkää pelastamaan sen keskivertoisuudelta ja paikoittaiselta kökköydeltäkin. Semmoinen kerran katsottava, jonka pariin tuskin enää tämän jälkeen tulen palamaan, ellei nyt ihan pakko ole. Turhana tietona voisin tähän loppuun mainita vaikkapa sen, että kuvauspaikkoina tässä pätkässä on käytetty samoja hoodeja ja lavasteita kuin Friday the 13th Part III:ssa nelisen vuotta aiemmin.

3 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Pois lukien neitokaiset kuulostaa tämä hieman Southern Comfortilta, jossa oli Syvää jokea enemmän slasherfiilistä.

Tuoppi kirjoitti...

No se se leffa, jota mietin myös, kun tuota tekstiä kirjoitin. Vaan en muistanut, joten käytin sitten Deliverancea. Lisättäköön vielä, että Southern Comfort on tätä arvostelemaani pätkää tasokkaampi tuotos.

...noir kirjoitti...

Varmasti. Se onkin erinomainen teos.