sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Lokakuu kuuluu kauhulle: Summer of Fear (1978) aka Stranger in our House

Kuvaus: Auto-onnettomuudessa vanhempansa dramaattisesti menettänyt Julia (Lee Purcell) muuttaa kesäksi serkkunsa Rachelin (Linda Blair) ja tämän perheen luo asumaan. Sinänsä siinä ei ole mitään pahaa, mutta siltikin Rachelillä on sisuksissaan outo tunne, ettei Julialla ole kaikki aivan kohdillaan. Toisaalta Julia on juuri jäänyt orvoksi, joten se saattaa hyvinkin selittää hienoisen outouden käytöksessään. 

Rachel on tuntemuksissaan tietämättään enemmän oikeassa kuin osasi ehkä epäilläkkään, sillä pian serkkunsa saapumisen jälkeen salaperäisiä asioita alkaa tapahtua. Odottamattomia sairauksia, mystisiä kuolemantapauksia, selittämättömiä onnettomuuksia ja kaikenlaista muuta epäkivaa, kuten poikaystävänsä Miken (Jeff McCracken) päätyminen hieman yllättäen Julian kainaloiseksi. Kaiken tapahtuvan keskellä Rachellille selviää, että Julia on kaikkea muuta kuin sitä, mitä ulkoisesti ilmi muille antaa. Julia on jotakin paljolti pahempaa ja hänellä on pahat muita kohtaan mielessään...      

Tuomio: Wes Cravenin telkkarille aikoinaan pätevähkön puoleisesti ohjastama noitakauhistelu, joka pienistä fiboistaan huolimatta toimii edelleenkin kokonaisuutena yllättävän hyvin. Lopussa pedataan paikkaa mahdolliselle jatko-osalle, jota ei sitten kuitenkaan koskaan tehty. Kolme tähteä. Siitäkin huolimatta, että Suomi-VHS:n kansipaperi väittää Linda Blairin esiintyneen erheellisesti elokuvassa Ennustus eikä niinkään Manaaja, kuten me kaikki hyvin tiedämme.
2 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Itseäni lainaten: "Wes Cravenin tv-kauhistelu on ihan hyvä."

Aiemmin omistin elokuvan dvd:nä ja senkin kansi oli harhauttava, joskin sitä visuaalisen ilmeensä vuoksi ja sittemmin tuli hankittua tuo suomikasetti ja se on jäänyt hyllyyn pääosin väärän informaationsa vuoksi. Se on aika mainio erhe. Vähän samanlainen kuin jos sanoisi, että vaikkapa Tähtien sodasta tuttu kapteeni Picard.

Tuoppi kirjoitti...

Minulla se dvd-lätty jossakin on, mutta en onnistunut paikallistamaan sitä mistään arvostelua varten. Hyvä niin, sillä en pidä sen kannesta yhtään. Ruma kuin mikä. Niin ja kasetti löytyi nopeammin, johtuen siitä että minulla on niitä näköjään kaksin kipalein.

Heh, onhan tuo tosiaan omalla tavallaan hauska moka kaikessaan. Siitä hyvästä voisin antaa vielä näkymättömän ekstrastarban tälle pätkälle.