maanantai 6. kesäkuuta 2011

Get Carter (1971)


Kuvaus: Jack Carter (Michael Caine) on lontoolainen gangsteri, jonka Newcastlessa asuva velipoika, Frank, päättää päivänsä hämärääkin hämärimmissä olosuhteissa. Hautajaisten jälkimainingeissa kivikasvoinen kriminaali käynnistää asian tiimoilta omat tutkimuksensa, huomaten pian, ettei paikallinen konnagalleria ole kovinkaan innoissaan nuuskimisestaan. Yksissä tuumin he yrittävät hätistellä Carterin muualle, uhkaillen, kovistellen ja isoon ääneen kiroten. Jack ei kuitenkaan ota moisia häröilyjä kuuleviin korviinsa, jatkaen määrätietoisesti tonkimistaan. Carterille selviää, että hänen veljensä murhattiin, ja että kaiken takana on pornobisnestä pyörittävä Cyril Kinnear (John Osborne). Koston hetki on koittanut....

Tuomio: Tyly. Rujo. Väkivaltainen. Siinä muutama sananen, joilla tätä leffaa voipi hyvin kuvata. Ehdottomasti paras brittiläinen gangsteripätkä ikinä. Ja satavarmasti Stallonen vuoden 2000 uudelleenlämmittelyä parempi. 'nuff said.

2 kommenttia:

Joku kirjoitti...

Siinä on muuten taas elokuva, joka on näkemättä, ja josta en kyllä ollut tajunnutkaan, että hetkinen Michael Caine on Michael Caine. Ai piru.

Taitaa "riimeikkinä" muuten Harry Brown olla parempaa sarjaa. ;-)

Tuoppi kirjoitti...

Juu sama Michael Caine on kyseessä :D On muuten mukana siinä Stallonenkin versiossa, pienessä sivuroolissa tosin vain.

Oikeassa olet Harry Brownin suhteen.