lauantai 18. lokakuuta 2014

Contagion (2002) aka The Last Breath


Kuvaus: Kampanjointipuhettaan pitävän presidentti Martin Howardin (Bruce Boxleitner) poliittiset löpinät keskeytyvät äkisti, kun mies saa osuman ilman halki kiitäneestä myrkkynuolesta. Vapaan maan johtaja kiidätetään mitä pikimmin pois paikalta, suoraa päätä lähimpään lasarettiin, jonne saapuu myös sinne hälytetty virologi Diane Landis (Megan Gallagher).

Alustavien tutkimusten edetessä presidentin neuvonantaja saa puhelun salaperäiseltä herra Brownilta (Jeffrey Combs), joka paljastaa Howardin altistuneen kuolettavan tappavalle neljännen tason ebolavirukselle. Virukselle, josta paraminen ilman Brownin toimittamaa vastalääkettä on luokkaa mahdotonta. Lääkitystä saadakseen valtion pitää toimittaa Brownille vuorokauden sisällä 100 miljoonaa dollaria, ja homma olisi sitä myöden selvä. Harmi vain, ettei itse virus ole asiasta samaa mieltä. Se kun saa nimittäin yhtäkkiä päähänsä levitä sairaalan sisällä ilmateitse. Karanteeni iskee ja taistelu aikaa, mysteeristä herra Brownia, sekä viruksen etenemistä vastaan on valmis alkamaan.

Tuomio: Ebola. Tuo nykypäivän vitsauksista yksi pahimmista. Ei ihme, että Hollywood on myöskin tarttunut aiheeseen, ja tehnyt siitä jokusen elokuvallisen tuotoksenkin. Contagion (jota ei kuitenkaan pidä sekoittaman Sodenberghin samaa titteliä kantavaan leffaan) on yksi näistä pandemiapätkistä. Valitettavasti vain erittäin kehno sellainen. Ebola elokuvaksi turhan leppoisan oloinen. Ei pidä sisällään sitä oikeanlaista jännitettä ja kiireen tuntua, jota tämän tyyppinen leffa onnistuakseen vaatisi.

Näyttelijät ovat ihan kivoja, mutta tuntuvat hekin olevan pökkelykissä tai ajoittain jopa unessa. Boxleitner on Boxleitner ja Combs tekee sen oman rutiinisuorituksensa leffan pahiksena. Lin Shaye yrittää lopussa hieman, mutta yritykseksi sekin jää. Aiheesta on tehty parempiakin filkkoja, joten suosittelenkin etsimään jonkun sellaisen katsottavaksi, ja jättämään tämän kammotuksen suosilla väliin.4 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Contagion on niitä leffoja joista tietää jo etukäteen ettei tarjolla ole mitään järin hyvää, mutta kun siinä ovat mukana Boxleitner ja Combs, niin onhan se meille pakkokatsottavaa.

Minulla Contagion on sellaisessa kahden leffan mutta yhden levyn 2 Massive Movies-kokoelmassa ja se toinen massiivinen elokuva on Jack Wagnerin tähdittämä lumivyöryseikkailu Trapped: Buries Alive.

...noir kirjoitti...

Valehtelin, se onkin Trapped: Buried Alive

Tuoppi kirjoitti...

Samainen kahden levyn kolleksuuni se minultakin löytyy. Tuli enimmäkseen hommattua juuri tuon Boxleitnerin vuoksi. Combs tulikin sitten bonuksena kaupan päälle, sillä kansi ei maininnut hänen mukana oloaan tuossa Contagionissa. Kakka leffa, mutta kuten sanoit pakko katsottavaa juurikin näiden kahden näyttelijän vuoksi.

Occo kirjoitti...

Kai olet nähnyt vastapainoksi myös viiden tähden ebolaleffan?