maanantai 2. lokakuuta 2017

Lokakuu kuuluu kauhulle Osa 2: Sam's Lake (2006)

Kuvaus: Mieleltään särki oleva teini ottaa ritolat parantolasta, suunnaten tiensä välittömästi kauniissa järvimaisemassa sijaitsevalle kotimökilleen. Taloon sisään päästyään heppuli pistää välittömästi ranttaliksi, ottaen tylysti hengiltä niin vanhempansa kuin siskonlikkansakin. Veriteot suoritettuaan päästään vinoutunut murhamies piiloutuu läheisen metsän uumeeniin sen verran taidokkaasti, että eipä häntä kukaan sieltä osaa löytää. Vuosia myöhemmin järkyttävä verilöyly elää vahvasti paikallisten asukkien muistoissa legendana, jota mystiset katoamistapaukset pitävät tehokkaasti yllä.

Sam (Faye Masterson) palaa joka kesä takaisin kotiseudulleen ja siellä järven rannassa nököttävälle mökille. Yleensä yksin, mutta tällä kertaa poikkeavasti muutaman mukaan ottamansa ystävän kera. Ystäviäänsä viihdyttääkseen Sam organisoi paikallisen kaverinsa Jessen (William Gregory Lee) avustuksella pienoisen seikkailuretken mökille, jossa legendan mukaan veriteot tapahtuivat. Pian mökille saavuttuaan karu totuus iskee sinne houkuteltujen kasvoille kuin hurmeen kostuttama rätti. Tappaja kun löytyy heidän joukostaan, eikä hän ole yksin... 

Tuomio: Kuten olen jo aiemminkin täällä todennut, niin harvassa ovat ne leffat, jotka pääsevät meikäläistä millään lailla näinä päivinä yllättämään. Sen verran pitkään olen kuitenkin elokuvia katsellut ja aikaa niiden parissa vietellyt. Vaan aina silloin tällöin, harvemmin tosin kuin toivoisin, kohdalle osuu se yksi tietty tuotos, johon sisällytetty shyamalani eli twisti saa näinkin kokeneen ketun yllätetyksi, ja vieläpä positiivisesti niin. Sam's Lake teki tällä kertaa sen, mitä moni muu on turhaan yrittänyt, sillä siinä oleva keskivaiheen käänne tuli kyllä sen verran takavasemmalta, etten ehtinyt siihen mitenkään varautua.  Hyvä niin, sillä ilman tuota mainittua käännettä kaikessa kaavamaisuudessaan liikkeelle lähtevä ja tavanomaisuudessaanloppuaan kohti muutoin  etenevä Samin järvi olisi saanut minulta arvokseen vain yhden tähden, sille nyt antamani kahden sijaan.

4 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Samperin Sam

Tuoppi kirjoitti...

Video ei ole käytettävissä. Samperin Sam tosiaankin, heh.

...noir kirjoitti...

Höh! no se oli Ne Luumäkien Sam pani kai jotain juomaani.

Tuoppi kirjoitti...

Tuttu kipale, joten nou hätä videon toimimattomuuden suhteen.