lauantai 12. toukokuuta 2018

Blood Hook (1986) aka Muskie Madness aka Leichen an der Angel aka Carnada aka Veriloma Hämähäkkijärvellä aka Ihmiskalastaja

Kuvaus: Muskie Madness on suuri jättihaukien kalastukseen erikoistunut kalastuskilpa, joka vuosittain sekoittaa Wisconsinissa sijaitsevan Haywardin tuppukylän rauhaisan arjen pahemman kerran. Tapahtuma on omiaan houkuttelemaan paikan päälle jos jonkin sortin sukankuluttajaa, joiden kaikkien tavoitteena on voittaa kisa ja sitä kautta tarjolla oleva palkinto. 

Kisailijoiden lisäksi kylään saapuu Peter van Clease (Mark Jacobs), jonka isoisä katosi seitsemäntoista vuotta aiemmin hämärissä olosuhteissa läheisen järven pohjamutiin. Ihan yksin Peter ei kuitenkaan liikenteessä ole, vaan mukanaan hänellä mielitiettynsä Ann (Lisa Todd), paras kaverinsa Rodney (Patrick Danz) tyttöystävänsä Kierstenin (Sara Hauser) kera. Niin ja sitten siellä on vielä joku tyyppi, jonka nimi on Finner (Christopher Whiting) tai jotain sinne päin. Ryhmä tämä asettuu taloksi Peterin isältään 21-vuotispäivänään perinnöksi saamaan mökkiin, lomaillakseen ja ottaakseen muutoinkin löysin rantein. Lomafiilis lässähtää pian pannukakun tavoin kasaan, kun käy ilmi, että alueella liikkuksii murhanhimoinen psykopaatti, joka "kalastaa" saaliikseen saamansa hengiltä. Kun Peterin ystävät sitten yksi toisensa jälkeen päätyvät mielipuolisen kalamiehen koukkuun, ei hänen auta muu kuin selvittää kuka murhaaja on, ja siinä ohessa mitä isoisälleen oikeasti tapahtui tuona kohtalokkaana päivänä seitsemäntoista vuotta aiemmin.

Tuomio: Halpparituotannoistaan tutuksi tulleen Troman vähemmän tunnettu slasheröinti, joka erottuu massasta kalastusaiheisen teemansa vuoksi. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että leffa itsessään olisi millään muotoa tasokas tai ylimaallisen hyvä, pikemminkin päinvastoin. Mainittu teema antaa minulle kuitekin hyvän syyn nostaa tähtimäärää aikomastani yhdestä kahteen, sillä onhan tämä nyt kaikessaan sen verran pöljä idea, että pakkohan siitä elokuvaa jotenkin palkita. 

5 kommenttia:

Franco kirjoitti...

Jos katsoit tästä juuri tuon oivasti nimetyn Ihmiskalastajan, niin se on valitettavasti leikattu. Myöskin oivasti nimetty Veriloma Hämähäkkijärvellä-vhs:n pitäisi olla leikkaamaton.

Tuoppi kirjoitti...

Veriloma Hämähäkkijärvellä on se versio, jonka omistan ja jonka katsoin. Kansipaperi siinä vain oli minusta sen verran kehno, että päätin käyttää tuota vanhempaa kuvaa sen toisen tilalla.

Franco kirjoitti...

Hyvä homma.

...noir kirjoitti...

Jotain parikymmentä vuotta sitten menimme erään ystäväni kanssa videovuokraamoon etsimään viikkopakettiin elokuvia ja valitsimme leffat joko nimen perusteella tai jos siinä oli George Kennedy ja kun eteen sattui elokuva nimeltä Veriloma Hämähäkkijärvellä (tosin voisin vannoa sen olleen Verikauhua hämähäkkijärvellä) niin sitä ei voinut ohittaa. Kassalla myyjä katsoi hetken valintojamme, meitä, valintojamme, meitä ja sanoi pistävänsä samaan hintaan pari päivää lisää. Ne tulivat tarpeeseen, oli nimittäin aika voimille ottava leffaputki.

Tuoppi kirjoitti...

Hehee, olisin saattanut tehdä samoin, jos itse olisin ollut vuokraamassa elokuvia joukkiollenne. George Kennedystä tuli mieleen, että pitäisi varmaan vihdoin ja viimein ottaa arvostelun alle Wings Hauserin kanssa aikoinaan tekemänsä Nightmare at Noon aka Death Street USA. Jotenkin se on vain kaiken hässäkän keskellä jäänyt (monen muun arvostelun ohessa) tekemättä.