tiistai 6. elokuuta 2019

No Man's Land (1987)

Kuvaus: Benjy Taylor (D.B. Sweeney) on lainvalvojan uransa vastikään aloittanut mokkeripoliisi, joka joutuu heti tiukan paikan eteen. Pomonsa Vincent Bracey (Randy Quaid) nimittäin passittaa hänet peitetehtäviin erääseen Losilaiseen autokorjaamoon, ohjeistuksenaan ottaa selvää kuka tai ketkä ovatkaan ne henkilöt, jotka varastavat Porsche-merkkisiä urheiluautoja miljoonakaupungin öisiltä kaduilta ja kujilta. 

Iltana eräänä Benjy hälytettään fiksaamaan Ted Varrickin (Charlie Sheen), korjaamon omistajan tien päälle odottamatta lauennutta menopeliä, joka sattuu muuten sekin olemaan Porsche. Miehet ystävystyvät ja kohta Ted jo esitteleekin Benjylle Chicagossa muutoin opiskelevan, mutta kesäisin Los Angelesissa aikaansa viettävän siskonlikkansa Annin (Lara Harris), jonka loveen undergover heromme tietenkin päätä pahkaa lankeaa. 

Mutta onko Ted autovarasliigan takana - ja onko hän mahdollisesti ohessa myös murhaaja? Asiat etenevät kiihtyvällä vauhdilla kohti vääjämätöntä päätepistettään. Kohti lopullista välienselvittelyä, jossa varsinaista voittajaa ei ole...

Tuomio: Tämä Ei kenenkään puolella on sarjassamme niitä leffoja, jonka olen viimeksi nähnyt ollessani nuori ja nätti eli aivan hiton kauan aikaa sitten. Johtuen kaiketi enimmäkseen siitä, että sen saatavuus ei välttämättä ole ollut aina se paras mahdollinen, ja se FilmNetiltä aikonaan tallentamani nauhakin meni vuosien saatossa särki... tai hukuksiin... tai jotain. Sillä nyt niin enää väliä ole, sillä tänään bongasin sen divarissa poiketessani oikein sinireiskana ja ostin pois kuleksimasta. Hetki sitten lopettelin sen katselemisen tuossa ja täytyy sanoa, että edelleenkin siitä tykkäsin. Aivan kuten silloin kauan sitten, kun sen ensi kertaa katselin. Hyvinkin napakka toimintatrilleri, joka ottaa ehkä hitusen takkiinsa televisioelokuvamaisesta toteutuksestaan. Vaan eipä se meikää pahemmin jaksanut häiritä, menon muuten ollessa tasokkaan mainioita. Sellaista kolmen tähden arvoista. Mainittakoon tähän loppuun vielä se, että uraansa aloittelevan Brad Pittin voi bongailla tässä pätkässä vuorosanattoman tarjoilijan roolissa. 

5 kommenttia:

corum81 kirjoitti...

Tästä en ole kuullukaan! :O Onko tässä Brad Pittikin ku oli tunnisteissa? Pitää päästä näkemään kun kerran Sheen tähdittää.

Tuoppi kirjoitti...

Pitt on mukana joo. Vaan jos ei ole tarkkana, niin menee helposti ohi. Extrana ollut mukana kuvauksissa, heh.

corum81 kirjoitti...

Mukana joka tapauksessa! :D

...noir kirjoitti...

Enpä ole pitkään aikaan tätä nähnyt, mutta olen jo pitkään aikonut katsoa uudestaan. Muistelen pitäneeni, mutta se tulikin katsottua aikana jolloin kaikki Charlien ja veljensä Emilion leffat olivat kovaa kamaa, että fanittaminen saattoi sumentaa arvostelukykyä. Pitääkin vihdoin ryhdistäytyä ja kaivaa se esille hyllystä.

Tuoppi kirjoitti...

Pitkään se kesti minullakin uudestaan katsomisen suhteen. Leffan löytäminen kun ei ollut ihan helpoin juttu. Noh, nyt löytyy oikein sinireiska ja kaikki, joten ei tarvitse enää etsiä. Ja kyllähän tuo kolmas tähti tuli annettua lähinnä nostalgisista syistä. Tykkäsin pätkästä kakarana jne jne. Silti kuitenkin aidosti parempi tuotos kuin eka Fast and the Furious, joka on hyvin pitkälti tästä apinoitu.