perjantai 11. elokuuta 2017

The Lonely Lady (1983)

Kuvaus: Jerilee Randall (Pia Zadora) on San Fernandon laaksosta kotoisin oleva tytön tyllerö, joka rakastaa kirjoittamista yli kaiken. Ei siis ihme, että haaveenaan on jonakin päivä lyödä isosti läpi Hollywoodissa tehtailtevien liikkuvaan kuvaan ja ääneen perustuvien teosten käsikirjoittajana. Iltana eräänä Jerilee voittaa pystin luovasta kirjoittamisestaan, tavaten sen jälkeen Waltin (Kerry Shale), joka sattuu olemaan taidokkailla käsikirjoituksillaan kuuluisaksi tulleen Walter Thorntonin (Lloyd Bochner) jälkikasvua. 

Waltilla ja Jerileellä lyö yksiin sen verran hyvin, että jälkimmäinen suostuu lähtemään ensimainitun mukaan tämä kotiin. Siellä kun on iso uima-allas, jossa olisi niin kovin mukava pulikoida ja pelehtiä. Samalla autokyydillä altaalle lähtevät myös Joe Heron (Ray Liotta) jatkuvan käpälöintinsä kohteena olevine naisystävineen. Allasbileet päätyvät varsin pian hyvin mollivoittoisesti, sillä Joe osoittautuu varsinaiseksi prssreiäksi yrittäessään maata Jerileen väkisin puutarhaletkun päätä apunaan käyttäen. Jerileen onneksi Walter saapuu juuri sopivasti paikalle, pelastaen hänet valkean ritarin tavoin Joen levottomasti ympäriinsä vaeltavilta käsiltä. Jerilee rakastuu päätä pahkaa Walteriin, eikä aikaakaan kun rakastavaiset suunnitelevat menevänsä keskenään naimisiin. Jerileen äidin Veronican (Bibi Besch) raivokkaasta vastaanpanosta sen isommin piittaamaatta. 

Aluksi kaikki sujuu kuin Strömsössä ikään, mutta sitten Jerilee menee tekemään sen, mitä ei missään nimessä olisi saanut mennä tekemään, eli muokkaamaan Walterin kirjoittamaa kässäriä mielestään entistä ehommaksi, lisäten sinne vain ja ainoastaan yhden dialogiksi luokiteltavan sanan; "Miksi?" Jerileen ja Walterin tiet eroavat, mutta unelma elää yhä. Jerilee on nähkääs valmis tekemään kaikkensa saadakseen kirjoittamansa käsikirjoituksen tuotantoon valmiiksi leffaksi asti. Vaikka sitten makaamaan koko Hollywoodin tuotantokoneiston kanssa pitkäaikaisen haaveensa toteuttaakseen.

Tuomio: 

6 kommenttia:

 1. En tietääkseni ollut kuullutkaan tästä elokuvasta, mutta kyllähän se kieltämättä rupesi uteloittamaan kun luin, että sen markkinoinnista vasta Razziet luonut henkilö joka listasi tämän kaikkien aikojen huonoimpien elokuvien joukkoon. Kuulostaa ymmärrettävältä valinnalta jos päätähtikin on kehunut elokuvan olevan Rockyn ja Emmanuellen yhdistelmä. Häh?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimainen videojulkaisu kulkee nimillä Kultanainen tai Tie huipulle. Siltä varalta, että etsimällä etsimään tätä ryhdyt.

   Kaveri siis loi palkinnon, jonka sitten antoi omalle leffalleen. Nerokasta, heh. Hmmm, Emmanuelle... no joo.. ehkä... Rocky? Ei todellakaan.

   Poista
 2. Pia Zadoralla oli lapsinäyttelijän ajoilta jo meriittilistalla elokuva "Joulupukki valloittaa Marsin", joten rupesi kiinnostamaan onko neiti tehnyt enemmänkin kulttikalkkunoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Kultanainen oli ilmeisesti yksi niistä yritelmistä, jolla Zadorasta koitettiin tehdä tähteä. Tähdenlennoksi jäi kuitenkin, vaikka kolmannessa Naked Gunissa mukana olikin.

   Poista
 3. Taitaa muuten olla Liottan eka varsinainen `iso`-elokuvarooli, tätä ennen parit tv-elokuvat ja sarjat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Tästä kaikki sai alkunsa Liottan Reiskan kohdalla. Ketaleen roolissa lähti liikkeelle hän. Eikä jäänyt ainoaksi sellaiseksi, kuten kaikki hyvin tiedämme.

   Poista

Kommentti olis kiva...