lauantai 12. toukokuuta 2012

Crash and Burn (2007)

Kuvaus: FBI:lle työskentelevä entinen autovaras Kevin Hawkings (Erik Palladino) soluttautuu Vincent Scaillon (Michael Madsen) johtamaan, vauhdikkaita menopelejä buustaavaan rikollisliigaan. Tarkoituksenaan saattaa rötöstelijät oikeuden eteen tuomittavaksi. Tehtävä ei ole helppo, sillä hänen niskaansa hengittävät niin psykopaattinen pomonsa, kuin myös alueella vaikuttavan pahamaineisen streetgängin jäsenistö. Kilvanajo elämästä ja kuolemasta alkaa...    

Tuomio:
Pärisevää, teeveelle tehtyä kökköpaskaa. Sääliksi käy Highlander ohjaaja Russell Mulcahya kun tämmöiseenkin jätökseen on mennyt kätensä työntämään. Mikäli aihe kiinnostaa enemmälti, suosittelen jättämään tämän väliin, ja katsomaan vaikka Fast and the Furiousin tai Gone in 60 Secondsin (kummatkin versiot). Eivät nekään maailman loistavimpia tekeleitä ole, mutta hoitavat homman kotiin paremmin kuin tämä Crash and Burn ikinä.  

3 kommenttia:

...noir kirjoitti...

Jos rehellisiä ollaan, niin eipä Higlanderkaan mikään ohjaustyön mestariteos ole, vaikka kuuluukin omiin lapsuus- ja aikuisaikani suosikkeihin. Mutta kuitenkin, ei se Mulcahysta yhtään sen lahjakkaampaa kuvaa anna kuin mitä Paul W.S. Anderson omilla elokuvillaan tekee, silti olen kanssa ihmetellyt että miten hitossa Mulcahy ei pystynyt ylläpitämään tuollaista isojen lefojen ohjaajan titteliä, kun joku The Shadow taisi jäädä herran viimeiseksi edes vähänkin isoksi leffaksi. Olisi se kuitenkin kiva nähdä Mulcahylta muutakin kuin tv:n aukkopaikkojen täyttäjiä, sillä vaikka mies ei hirveän persoonallinen ohjaaja olekaan, niin kyllä hän aikoinaan oli jonkinlainen syy odottaa elokuvalta jotain viihdyttävää.
Muistan että päästyään ohjaamaan Resident Evil: Tuhon, olisi Mulcahy vilautellut mahdollisuutta tehdä uusi Highlander, mutta se idea näyttäisi kadonneen taivaan tuuliin, kun siitä ei ole enää sanallakaan puhuttu.

Tuoppi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tuoppi kirjoitti...

Niin, vaikea sanoa mitä Mulcahylle matkan varrella oikein tapahtui. Vaikkei mies ehkä maailman paras ohjaaja ole koskaan ollutkaan, niin kyllä häneltä ihan viihdyttäviä tuotoksia on ulos tullut...aina tuonne The Shadowiin asti. Niin ja täytyy tässä kohdin kyllä mennä ja myöntää sekin, että minä tykkäsin Resident Evil: Extinctionista. Ykkösen ohella se edustaa mielestäni paljon parjatun franchisen paremmistoa.

Kaverilla on kaikesta huolimati konseptit edelleenkin selkeästi hallussa ja siksi hieman ihmetyttääkin miksi hän menee valitsemaan Crash and Burnin kaltaisia umpisurkeuksia ohjattavakseen. Parempaakin kun luultavasti olisi ollut tarjolla...ehkä...