lauantai 8. tammikuuta 2011

John Carpenter's In the Mouth of Madness (1995)

 
Kuvaus: Vakuutustarkastaja John Trent (Sam Neill) ottaa kustannusyhtiö Arcanen pomolta, Jackson Harglowlta (Charlton Heston), toimeksiannon etsiä käsiinsä kadonneeksi julistetun kauhukirjailijan, Sutter Canen (Jurgen Prochnow). Miehen kirjat kun myyvät kuin häkä, jopa itseään Stephen Kingiä paremmin, ja katoamishetkellä työn alla ollut uusi opuskin olisi kiva saada julkaistuksi. Ei siis ihme, että Harglow haluaa kultapojunsa, tai ainakin tulevan kirjan käsikirjoituksen, hoteisiinsa mitä pikimmin.

Koska johtolankoja kirjailijaneron mahdollisesta olinpaikasta on tasan ei yhtään, Trent päättää etsiä sellaisia Canen kirjoista. Etsintä osoittautuukin varsin tulokselliseksi, sillä opusten kansiin on piilotettu kartta, jonka avulla Trentille selviää Sutter Canen luoman, fiktionaalisen (mutta silti jostain syystä olemassa olevan) kyläpahasen, Hobb's Endin sijainti. Modernin kauhukirjallisuuden uusimman tähden piilo on juuri paljastunut.

Trent esittää löytönsä Harglowille, saaden tämän vakuuttuneeksi Canen olevan Hobb's Endissä. Ennen reissun päälle lähtöä, Trent saa Harglowin määräyksestä apurikseen Arcanen parhaan, Canen kanssakin työskennelleen editorin, (Julie Carmenin esittämän) Linda Stylesin. Yhdessä kaksikko suuntakin tiensä Hobb's Endiin, kylään, jossa fiktion ja faktan rajat ovat häilyväiset, ja mikään ei ole sitä miltä se aluksi näyttää....

Tuomio: John Carpenter tapaa H.P. Lovecraftin. Tuloksena huikea visuaalinen tykitys, joka saa katsojansa pään niin pyörälle, ettei hänkään enää osaa erottaa todellisuutta fantasiasta.


  

Ei kommentteja: