sunnuntai 30. tammikuuta 2011

The Elevator (1996)


Kuvaus: Hollywood-tuottaja Roy Tilden (Martin Landau) valmistautuu toimistossaan gaalailtaan, jossa hänelle ojennettaisiin humanitäärinen palkinto. Matkallaan hän jää kuitenkin jumiin toimistorakennuksessa olevaan hissiin. Mutta ei yksin. Samassa hississä hänen seuranaan on nimittäin lyhytfilmejä käsikirjoittava David Brochman, joka oli aikeissa tulla Royn juttusille, saadakseen lyhärinsä tuotantoon. Tilden ei kuitenkaan ole asiasta kovinkaan innoissaan. Toteaa vain tuottavansa pitkiä leffoja, ei lyhäreitä.

Koska kaksikolla ei ole muuta kuin aikaa, David päättää lukea Roylle käsikirjoituksiaan, tuottajan vastusteluista huolimatta. Aluksi Davidin kässärit ovat luokattoman huonoja, mutta yksi toisensa jälkeen ne tuntuvat paranevan paranemistaan. Jopa Tilden itse myöntää tämän. Miehet alkavatkin jo suunnitella tulevan elokuvan nimeä ja kaikkea sitä mitä se tulisi pitämään sisällään. Mutta ennen sitä David haluaa lukea Roylle vielä yhden tarinan. Tarinan, joka käntää koko homman täysin ylösalaisin...

Tuomio: Pienellä budjetilla tehty episodi-elokuva, joka ei kuitenkaan koskaan nouse täysin siivilleen. Sääli sinänsä, sillä aineksia parempaankin pätkään olisi ollut.

Ei kommentteja: