tiistai 18. tammikuuta 2011

Damage (2009)


Kuvaus: Taposta kiven sisään passitettu John Brickner (Steve Austin) vapautetaan neljän vuoden lusimisen jälkeen ehdonalaiseen. Päästäkseen kiinni normaaliin elämänrytmiin, hän aloittaa päivätyön raksalla, toimien iltaisin pikkupubin hankalia asiakkaita ulos nakkaavana portsarina.

Iltaduuninsa ohessa Brickner tutustuu baarissa tarjoilijatterena työskentelevään Frankieen (Laura Vandervoort) sekä tämän pikkunilkki poikaystävään, Renoon (Walton Goggins), joka kaiken muun häsläämisen ohella touhuilee laittomien (mutta rahakkaiden) ottelujen promoottorina. Vaikuttuneena potran ulosheittäjän otsaanlyömiskyvyistä, Reno tarjoaakin tälle muutamaa matsia oteltavaksi. Brickner ei kuitenkaan lämpene idealle ja kieltäytyy ottamasta osaa moiseen puuhasteluun.

Eräänä päivänä paikalle pelmahtaa Bricknerin tappaman miehen leski, Veronica (Lynda Boyd). Kahvikupposen ääressä nainen paljastaa kirjoittaneensa suosituskirjeet, joiden ansiosta Brickner pääsi ehdonalaisuuteen. Mistään anteeksiannosta ei kuitenkaan ole kyse, sillä Veronica on edelleenkin katkera siitä mitä Brickner hänen miehelleen teki. Kirjeet hän kirjoitti lähinnä kahdeksan vuotiaan, sydämensiirtoleikkausta kipeästi tarvitsevan, tyttärensä vuoksi. Mainittu operaatio maksaa $250.000 ja koska Veronicalla ei sellaisia rahoja ole, hän sälyttää summan kokoomisen entisen linnakundin harteille.

Bricknerin ei auta muu kuin kääntyä Renon puoleen, ottaakseen osaa tämän järjestämiin matseihin, joissa armoa ei anneta, eikä sitä liioin pyydetäkään....

Tuomio: Brutaalisti lämminhenkinen toimintadraama, jonka päälimmäisenä opetuksena on se, että on ihan ookoo ottaa kaverilta senkka nenästä, mikäli sen tekee hyvän asian puolesta. :D

Ei kommentteja: