torstai 20. tammikuuta 2011

The Dark Knight Rises

Rakkaat kuuntelijat, Vuoden suurin sarjakuvasankarielokuvauutinen (olipas muuten sanahirviö) on viimeinkin saavuttanut maailman. Tulevan Batman-elokuvan "konnat" on julkaistu ja kenetpä muutkaan Nolan on mukaan valinnut kuin Selina Kyle ja Bane.

Kyle oli kieltämättä itselleni suuri yllätys, en olisi uskonut Nolanin koskevan kyseiseen naiseen, mutta Banen liittäminen vihulaiskaartiin on jotakin, mitä olen odottanut siitä lähtien kun Nolan antoi ymmärtää tekevänsä vielä kolmannen elokuvan. Kyseinen hahmo kun on ainoa joka on lähes entisöinyt Batmanin (sanan suoremmassa tarkoituksessa eikä niinkään huonekaluihin viitaten), todella älykäs, valkokankaalle sopivissa määrin voimia omaava ja ennen kaikkea Nolan-realistinen (vrt. mr Freeze).

Näyttelijätkin kummallekin hahmolle on valittu, Kylen roolissa tullaan näkemään ihastuttava Anne Hathaway. Vaikka tähtönen onkin turhauttavan suuren palan urastaan käyttänyt kokoperheen Disney-leffojen parissa, pidän naisesta silti. Erästä ystävääni asiasta suoraan lainatakseni, sillä tämä sanoi asian melko täydellisesti,

"Tykkään kanssa, että Selina Kyle eli Kissanainen ei ole "vaan joku hottis" (Yöks, jos se olisi esim. Angelina Jolie), koska haluaisin nähdä hahmosta nykysarjakuvien high-tech varkaalle uskollisemman tulkinnan."
Hathaway kieltämättä ei kuulu samaan kastiin mitä esimerkiksi yllä mainittu Jolie tai vielä pahemmassa mittakaavassa Halley Berry. Hathawayssa on oma perinteisempi sievyytensä, joka tukee Nolanin linjaa edellisistä elokuvista. Bruce Waynen naiset eivät olleet mitään pornohuulisia latinoita vaan melko klassisen kauniita "normaaleja jenkkejä".

Baynen rooliin tulee astumaan Tom Hardy joka muistetaan mm. vielä melko tuoreesta elokuvasta Bronson ja sen nimikkoroolista. Mies on etevä näyttelijä ja jään innolla uskomaan, että tämä parivaljakko saa enemmän irti niinkin hienosta hahmosta kuin Bane, kuin mitä Joel Schumacher teki 90-luvulla.
Varmaa on se, että tulevakin Batman tulee olemaan tyylillä ja taidolla valmistettu elokuva. Ainoa kysymys on, kykeneekö se nousemaan Dark Knightin tasolle?

6 kommenttia:

Raido kirjoitti...

Hugo Strange on kyllä ehdottomasti toimiva konna siihen Gothamiin, jonka Nolan on tehnyt todeksi. Harmi jos ei mahdu elokuvaan mukaan, sillä näissäkin kahdessa on jo riittämiin. Etenkin kun huhu kertoo, että Jokeri ja Kaksikasvo ovat tekemässä cameo-esiintymiset.

Tuoppi kirjoitti...

Luin jostakin huhun, jonka mukaan tämän tulevan Battiksen pääkonnana häärisi itse Hugo Strange. Sinänsä hauska huhu, kun ottaa huomioon samaisen hepun olevan pahiksena tulevassa Batman Arkham City pelissäkin... :D

Tuoppi kirjoitti...

Heh, kerkesit näköjään vastaamaan siihen ensimmäiseen kommenttiini, joka katosi jonnekin bittiavaruuteen... :D

Joku kirjoitti...

Vastaus ainoaan kysymykseen: ei. Mutta kyllä tästä hyvä tulee, kahdesta syystä: pidän Anne Hathawaysta, ja Christopher Nolanilla on sellaista ammattiylpeyttä, jota monilta puuttuu, eikä hän päästä käsistään keskeneräistä tekelettä.

Raido kirjoitti...

Anne Hathaway on pätevä näyttelijä, mutta itse olen ehdottomasti enemmän innoissani Hardysta Banena. Hahmo on loistokas ja näyttelijä omistautunut työlleen samalla tavalla kuin Nolan ja pääosassa komeileva Bale, joka on jo pelkästään ruumistaan rääkännyt uskomattomissa määrin elokuvarooleja varten.

Joku kirjoitti...

En tunne miestä, joten jään mielenkiinnolla odottamaan.