tiistai 18. tammikuuta 2011

Game of Thrones (2011)


Jo pitkään työn alla ollut HBOn uutukainen Game of Thrones on ison luokan yritys tuoda fantasia arvostettujen telesarjojen tasolle, ja mikäpä tähän pyrkimykseen soveltuisikaan paremmin kuin "modernin-" ja "aikuisfantasian" isänä pidetyn George R.R. Martinin teokset Tulen ja Jään Laulu -kirjasarjasta ja etenkin ensimmäisen kauden osalta ensimmäinen kirja, Valtaisuinpeli (Game of Thrones). Yhtenä tärkeimmistä hahmoista nähdään itse Sean Bean.

Suomen suurin fantasia- ja scifi portaali Risingshadow.net osaa kertoa meille lyhykäisyydessään kyseisestä kirjasta näin

Vuosia kestänyt kesä on päättymässä, kun kuningas Robert Baratheon saapuu pohjoiseen Talvivaaraan tapaamaan vanhaa ystäväänsä lordi Eddard Starkia ja tarjoaa tälle valtakunnan vaikutusvaltaisinta virkaa. Viran edellinen haltija koki ennenaikaisen kuoleman, ja lordi Eddard päättää ottaa tapauksesta selvää. Starkit ovat karua ja omissa oloissaan viihtyvää sukua, mutta nyt he ajautuvat mukaan valtakunnan poliittiseen vehkeilyyn.

Samaan aikaan meren takana maanpaossa olevat hullun lohikäärmekuningas Targaryenin perilliset suunnittelevat paluuta isänsä valtaistuimelle. Vanhat kaunat ajavat valtakuntaa kohti sekasortoa ja sisällissotaa, ja vain harvat katsovat omaa miekanvarttaan pidemmälle. Etelän lämmössä on helppo olla uskomatta kertomuksiin valtakuntaa pohjoisessa rajoittavan Muurin takana heräävistä unohdetuista voimista. Synkät enteet puhuvat kuitenkin omaa kieltään: Talvi on tulossa.


Sarja alkaa jenkkilässä huhtikuun 17. päivä ja fantasiaintoilijoiden kannattaakin olla streamien suhteen valppaana, sillä suomalaiseen televisiokantaan tätäkään sarjaa tuskin saadaan ainakaan tämän vuoden puolella, jos ikinä -- jos olen väärässä, tulevat kanavien päättäjät hämmästyttämään minut totaalisesti. Sarjaa on tällä hetkellä tilattu HBOlle tuttuun turvalliseen tapaan ensimmäisen kauden verran, joka sisältää 10 jaksoa. Mahtipontisten kulujen vuoksi tämä on fiksua, sillä jo alkuun on helppo huomata kuinka sarjan käy.

Itse olen projektin valmistumista odottanut ensimmäisistä uutisista 2009 vuoden puolelta saakka, mutta nyt kun aika on vihdoin aivan kynnyksellä, on odottaminen yhä tuskallisempaa. Vielä hiven, vielä hiven....

Alla sarjan uusin teaser traileri. Helpohkolla etsimisellä netistä löytyy sarjan blogi jossa on sekä making of-pätkä kuin myös edelliset teaserit. Suosittelen.
4 kommenttia:

Tuoppi kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa mielenkiintoiselta tämä tuleva sarjake. Jospa (ja tämä on nyt sitten varsinaista toiveajattelua) joku meidän kanavistamme (vaikkapa YLE, jolla oikeudet HBO:n tuotteisiin on) ottaisi tämän tännekin esitettäväksi...

junik kirjoitti...

Trailerista (mitään kertomaton) huolimatta mäkään en jaksa oottaa... hngh... hngh... hngh...

Ei yle ota kun on fantasiaa.

Raido kirjoitti...

Siitä pitää kyllä kieltämättä antaa hieman risuja, ettei yksikään sarjan teasereista ole vielä oikeastaan kertonut lähes mitään siitä, mikä on homman pointti. Toivottavasti sellainen tulee vielä ennen huhtikuuta. Making of olikin jo parempi, siinä näyttelijät itse saivat jo hieman avautua, että mikä heidän hahmonsa rooli on tässä isommassa kokonaiskuvassa

Marja kirjoitti...

Mä olen odotellut tätä kielipitkällä. Kirjoja en ole lukenut, mutta jos sarja koukuttaa taidan etsiä niteitä kirjastostamme.